18 Mayıs 2011 Çarşamba

Kuru börülce yemeği













Bizim evde çok sevilen ve hiç kimsenin itiraz etmeden yediği lezzetlerden bir tanesi kuru börülce yemeği. Benimse çocukluğuma ait bir tat, yengemin özellikle pirinç pilavının içerisine eklediğinde ki ortaya çıkan lezzeti tarif etmem mümkün değil…


Aslında birçok yerde börülce olarak bilinir, Kargı’da (Çorum) ise devrez fasulyesi denir ki nedeni sanırım devrez çayı ile sulanan bahçelerde yetişmesi. Belki de bu kadar lezzetli olması da bundan kaynaklanıyordur.


Ben sulu yemeğinin dışında salatasını çok seviyorum ve tadına bakanlardan da beğeni alıyor. Fotoğrafını bulabilirsem salatasının tarifini de paylaşırım ilerleyen günlerde…



Malzemeler:




  • 1 orta boy soğan

  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 2 su bardağı börülce

  • 2 su bardağı sıcak su


Hazırlanması:




  • Soğanı yemeklik doğrayın ve kavurun salçayı ilave edip karıştırın.

  •  Haşlanmış börülceleri ve sıcak suyu ekleyip 5 dakika kadar kaynatın.

  • Börülceler haşlanmış olduğu için çok fazla kaynatmanıza gerek yok.















  •  Kuru börülce dondurucuda nasıl saklanır?
















    Öncelikle börülcelerinizi haşlamanız gerekecek. Börülceleri haşlamak için; börülceleri birkaç saat suda ıslatın.(ben bazen ıslatmadan da yapıyorum ve çok çabuk pişiyor, belki börülcenin cinsinden olabilir)Islattığınız suyunu dökün ve derin bir tencereye alıp bol suda haşlayın. Haşladığınız suyu dökün ve yıkayın. Bu şekilde suyunu süzdürdüğünüz börülceleri buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklayabilirsiniz. İstediğiniz zaman yemeğini ya da salatasını yapmak için hazır olmuş olur.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder