Son üç yıldır en sık yaptığın ve en çok istek alan kurabiye nedir? Derseniz cevabım kesinlikle ıslak kurabiye olur. Geçenlerde Müeddibe’nin bloğunda çikolata soslu halini görünce kermes için yapmak istedim, bu haliyle de nefis oldu hem de görüntü olarak pastayı anımsattı. Ben kurabiyeleri biraz büyük yaptım hatta daha büyük yapılıp porsiyonluk pasta olarak ikram bile edilebilir.
Sevgili Nino iyi ki bu tarifi bizlerle paylaşmışsın, tekrardan teşekkürler…
Malzemeler:
• 1 Paket (25 gr.) Ülker Kakao
• 1/2 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
• 1 Yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı şeker
• Aldığı Kadar Un
Üzerini Süslemek İçin; Çekilmiş Antep Fıstığı veya Hindistan cevizi
Şurup için:
• 3 cay Bardağı Seker
• 3 cay Bardağı Su
Çikolata sos olarak; burada daha önce yayınladığım sos tarifini uyguladım sizler istediğiniz bir sos kullanabilirsiniz.
Hazırlanması:
• Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup, pişirin. Yoğunlaşan şurubunuzu iyice soğutun. Şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
• Hamur malzemelerini karıştırıp, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz büyüklükte toplar yapıp, üzerine hafifçe bastırarak, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 200 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin.
• Sıcak kurabiyeleri, soğuk şurubun içine, hızlıca batırıp, çıkartın ve servis tabağına alın. Bir gece buzdolabında dinlendirip servisten birkaç saat önce çikolata sosu döküp süsleyin ve buzdolabında bekletin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder