14 Mayıs 2011 Cumartesi

Kedidilli pastalar














Aslında niyetim kermes için kedidili bisküvilerini kullanarak yaptığım pastaları yayınlamaktı çünkü yapım aşamaları, kremalar vs. birbirine çok benziyordu.  Kermese götürdükten itibaren ilk yarım saat içerisinde tükenmeye başladığı söylenince bende sık sık bu harika görsel şölenli pastalarımdan yapıp götürdüm.  Arşivimi düzenlerken baktım ki daha önceleri farklı şekillerde yaptığım kedidilli pastalarının fotoğrafları da paylaşılmayı bekliyor ben de bu postun içerisine onları da dâhil edip Müge’ye ithafen “kedidilli pastalar dosyası “ hazırladım J)))













İlk pastamız kermes için yaptığım


  • çilekli muhallebili kedidili pastası






Malzemeler:



1,5 paket kedidili pastası (Bim’de satılanlardan, yaklaşık 20 tane kullandım)




Arasına ve üzerine çilek



Kreması için;





  • 4 su bardağı süt



  • 1 su bardağı un



  • 1 su bardağı şeker



  • 1 paket vanilya



  • 1 yemek kaşığı tereyağı




Hazılanması:


  • Derin bir tencerenin içerisine süt, şeker ve unu alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin.

  • Muhallebi pişince ocaktan alın tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

  • Servis tabağınıza kelepçeli kalıbınızı alın ve içerisine kedidili bisküvilerini sütle ıslatıp dizin.

  • En alta kremanın yarısını (kremanın sıcak olması gerekiyor ) yayın üzerine kestiğiniz bisküvilerden kalan parçaları dizin.

  • Küp doğranmış çilekleri yerleştirin.

  • Çileklerin üzerine kalan kremayı yayın ve soğumasını bekleyin.

  • Oda sıcaklığına gelen kremayı buzdolabında en az 4–5 saat bekletin (ben kermese gideceği için bazen 5–6 saat beklettim bazen de geceden yaptım).

  • Pastayı buzdolabından çıkarıp kremanın üzerine 3–4 yemek kaşığı çırpılmış kremşanti sürün (krem şanti iste bağlı)

  • En üste yıkanmış ve suyu tamamen süzülmüş (ben peçete ile kuruladım ki kremayı ıslatmasın) çilekleri bıçakla küp şeklinde doğrayın ve pastayı isteğinize göre süsleyin.

  • En son servis etmeden önce kalıbın kelepçesini açıp, daha şık durması için kurdele bağlayın.



    Not; Keserken dağılmaması  için koyu kıvamlı bir krema hazırladım, siz isterseniz kendi krema tarifinizi kullanabilirsiniz.

  • Eğer kedidili bisküvilerini kesmeden bütün olarak kullanacaksanız kremayı bir buçuk ölçü kullanın.(6 su bardağı süt–1,5 su bardağı un-şeker şeklinde)

  • Ben kermese götüreceğim için dağılma riskine karşı kedidili bisküvilerinin tek taraflarını süte batırıp ıslattım, siz tamamını hafifçe süte batırarak kullanabilirsiniz.






  • Çikolatalı - çilekli kedidili pastası
















Yapım aşamaları yukarıda ki pasta ile aynı, bazı ufak değişiklikler yaptım sadece. Krema olarak aynı kremanın ölçülerini fazlalaştırarak kullandım çünkü bisküvileri kesmeden kullandığım için daha yüksek bir pasta oldu. Arasına çilek ve çikolata parçaları ilave ettim. Üzerini ise çilek ve rendelenmiş çikolata ile süsledim.






  •  Çilekli kedidili pastası

















Arasına ve üzerine küp doğranmış çilekler, krema olarak ta yukarıdaki kremanın aynısını kullandım.








    • Kremşantili kedidili pastası



















Bu pastamızı yapalı bir yıldan fazla olmuş::))). Verda Su, o dönem henüz 3- 4 aylık olduğu için haliyle yoğunluktan çoğu tarifin sadece fotoğrafını yayınlayabiliyordum. Kızım Verda Suyun misafirleri için hazırladığım menüde ki pastamızın tarifi gecikmeli de olsa bu pastayı merak edenler için gelsin…






Malzemeler:




  • 6 su bardağı süt

  • 1 yemek kaşığı nişasta

  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

  • 1 su bardağı şeker ( miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz)

  • 1 yemek kaşığı tereyağı


Üzeri için; 1 su bardağı kadar çırpılmış kremşanti





Hazırlanması:

Muhallebiyi ilk pastada ki gibi hazırlayın. Yapım aşamalarını takip ederek pastayı hazırlayın. En üst bölüme çırpılmış ve soğutulmuş koyu kıvamlı krem şantiyi sıkma torbasına koyup şekil vererek pastayı süsleyin.

















Yukarıda ki bütün pastalar için kullandığım yapım aşamalarını gösteren fotoğraf, sanırım daha iyi anlaşılabilir. Aslında yapımı çok kolay bu pastaların ve çok şık sunumlu oluyorlar.








    • Çikolatalı kremalı-krem şantili kedidili pastası















Pastayı hazırladığım sofranın tarihine baktım da Verda Su; geceleri uyumayıp sürekli ağlayan gündüzleri ise uyuyan, henüz 2 aylık minik bir bebekmiş. Şimdilerde ise yürüyüp, koşan, karıştırmadığı çekmece kalmayan, ablası ne yaparsa onu yapmak isteyen, annem diyerek sarılan, elbiselerini çekmeceye yerleştirerek annesine yardım etmekten mutlu olan… Çok şeker, pek tatlı tam bir cadı, ailemizin neşe kaynağı 20 aylık bir prenses…








Not; pastayı hazırladığım ölçülerin notlarını bulamadım, eğer bulabilirsem sonra eklerim. Yukarıdaki kremaya kakao ve çikolata ekleyerek yapabilirsiniz. Yöntem aynı kelepçeli kalıbı servis tabağına yerleştirdikten sonra en alta çikolatalı krema üzerine ıslatılmış kedidilli bisküviler diziliyor. Tekrar krema ve bisküvi ve en son krema. En üste ise krem şanti yayılıyor. Çikolata rendesi ve o gün yaptığım ayva tatlısının sosu ile de süslemiştim.










  • Kremşanti kremalı kedidili pastası














Apartman komşularım için hazırladığım menüde ki pastamızdı. Menüyü sizlerle paylaştığımda komşumun 8 aylık miniklerinin bayılarak yediklerinden bahsetmiştim. Anlayacağınız lezzeti garanti bir tatlı::)))







Malzemeler:





1 paket kedidili bisküvi





Krema için;




  • 1 litre + 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı un

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 paket kremşanti

  • 1 paket vanilya


Hazırlanması:




  • Süt, un, nişasta ve şekeri bir tencerede kısık ateşte pişirin.

  • Ocaktan aldıktan sonra içerisine kremşanti ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın.

  • Kare bir borcama kahveli suyla ıslattığınız kedidili bisküvilerini dizin.

  • Üzerine hazırladığınız muhallebinin tamamını yayın.

  • Oda sıcaklığına gelen tatlınızı servise kadar buzdolabında bekletin servisten önce üzerini kırılmış ceviz ve h.cevizi ile süsleyin.











    • Çilek soslu kedidili pastası












Geçen sene  ramazanda iftar davetlerinden biri için hazırlamıştım. Tam yaza uygun olsun diye de buzdolabında ki çilek püresini sos olarak hazırlayıp kullanmıştım. Şimdi tam çilek mevsimi, bu hafta sonu aileniz içi yapmak istersiniz belki. Muhallebisi ilk pasta da ki ile aynı. Kedidillerini kahveli suyla ıslattım. Üzerine hazırladığım muhallebiyi yaydım. En üstede nişasta ve çilek püresi ile hazırladığım çilekli muhallebiyi yaydım. Buzdolabında soğutup servis ettim. Çilek püresi çok yakışmıştı.






























Ortada ki fotoğraf tek porsiyonluk olarak bardakta hazırladığım pastanın ters çevrilmiş hali. En son da ki pasta ise çilekli hazır puding ile hazırlanıp muz dilimleri ve kırılmış ceviz ile süslendi.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder