12 Nisan 2011 Salı

Porsiyonluk Ispanaklı Köstebek Pasta














Şurada ki ıspanaklı kek fotoğrafını çok beğenince tarifini okumaya başladım yazının sonunda sevgili Hasret bu tarifle ıspanaklı köstebek pastalar yapmayı düşündüğünü yazmış. Bu fikir çok hoşuma gidince geçen hafta gelen misafirlerim için, daha önce yayınladığım köstebek pastasının tarifine ıspanak püresi ilave ederek hazırladım. Çok şık, şirin, lezzetli ve çocukların çok beğendiği pastalar elde ettim. Fikir için teşekkürler Hasret!


















Malzemeler:



Kek için;

• 3 yumurta

• Yarım su bardağı şeker

• 1 su bardağı ıspanak püresi

• 2 su bardağı un

• 1 paket kabartma tozu

• 1 paket vanilya




ıspanak püresi için; 250 gr kadar ıspanağın yapraklarını biraz süt ilavesi ile pürüzsüz bir hal alana kadar rondodan geçirin.

Kreması İçin:



• 3 su bardağı süt (200 gr.lık bardakla)

• 3 yemek kaşığı un (tepeleme)

• 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)

• 5 yemek kaşığı şeker

• 1 paket vanilya

• 1 tatlı kaşığı tereyağı

• Hindistancevizi (istediğiniz kadar, ben yarım su bardağı kullandım)

• 1 tane muz (isterseniz başka meyveler kullanabilirsiniz)

Sütü, unu, nişastayı, şekeri bir tencerenin içerisine alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Krema soğuyunca vanilya, tereyağı ve hindistancevizini ekleyip mikserle 3–4 dakika çırpın.1 tane muzu küçük doğrayıp (kararmaması için limon suyuyla karıştırmayı unutmayın)kremaya ekleyin, hafif karıştırın. Ben bu defa kremaya kırılmış fındık parçaları ve yarım paket toz krem şanti ekledim.












Hazırlanması:




• Yumurta ve şekeri mikserle en az 10 dakika çırpın.


• ıspanak püresini ekleyip hafif karıştırın.


• Unu, vanilyayı, kabartma tozunu bir tabakta karıştırın.


• Yumurtalı karışımın içerisine eleyerek ilave edin.


• Tahta kaşıkla kek malzemesini söndürmeden karıştırın.


• Kek malzemesini yağladığınız mini fırın (ben büyük boy dikdörtgen borcam kullandım) tepsisine boşaltın.

• 150 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin.(ben 15 dakika pişirdim)

• Pişen ve soğuyan keki bir çay bardağının ağzı ile keserek yuvarlak parçalar çıkarın ve başka bir tepsiye alın.

• Kalan kek parçalarını rondodan geçirip geniş bir tabağa boşaltın.

• Bir tane yuvarlak kek parçasını alın sütle ıslatın ve üzerine 1 çorba kaşığı dolusu soğumuş olan kremadan koyup hemen parçalanmış keklerin üzerine kremalı tarafını atın.

• Elinizle sağa-sola yuvarlayarak kek parçalarının kremanın her yerine gelmesini ve yuvarlak şekil almasını sağlayın.

• Kalan kekler için de aynı işlemi uygulayın.

• Ağzı kapalı bir kaba alarak köstebeklerinizi bir gece dolapta dinlendirin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder