22 Nisan 2011 Cuma

Çilekli tart ve Beyhan’ın sofrası











Amcamın kızı Güler, arkadaşı Beyhan’ın hazırladığı bu harika görünümlü çilekli tartın fotoğrafını ve tarifini göndermiş denemem için. Bende blogda yayınlamak istediğimi söyleyip izin istedim.Söylenenlere göre tadı da görüntüsü gibi nefismiş,bende ilk fırsatta deneyip sonucu paylaşırım.Sizlerde tarif ve sofra fotoğraflarınızı bengisuabihayat@gmail.com adresine gönderirseniz buradan paylaşırım.Unutmadan Güler’in harika yağsız- elmalı kekini de yayınlamalıyım tezgahlarda elmalar tükenmeden::))))








Malzemeler:



Hamur (tabanı) için;




  • 2 su bardağı un

  • 125 gr margarin

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

  • 1 adet yumurta akı

  • 1 paket vanilya


Muhallebisi için;




  • 1,5 su bardağı süt

  • 2,5 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı şeker

  • 2 yemek kaşığı labne peyniri


Süt, şeker, un kısık ateşte pişirilir ve ılıyınca içerisine labne peyniri ilave edilerek çırpılır.



Üzeri için;




  • 300 gr çilek

  • 1 paket hazır çilek jölesi




Hazırlanması:




  • Öncelikle hamur malzemelerini bir kaba alın ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.

  • Yarım saat dinlendirin.

  •  Dinlenen hamuru merdane ile tart kalıbının büyüklüğünde açın ve yağlanıp unlanmış tart kalıbına yerleştirin.

  • 180 derece de yarım saat pişirin.

  • Tart hamurunu kalıptan çıkarın ve içerisine muhallebi sürün.

  • Ortadan ikiye kestiğiniz çilekleri muhallebinin üzerine yerleştirin ve üzerine hazırladığınız çilek jölesini dökün.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder