25 Nisan 2011 Pazartesi

Muzlu tart














Sevgili Güler’in pişirip fotoğraflayıp gönderdiği nefis muzlu ve çilekli tart. Bir önceki yazıda ki çilekli tartın muzlu hali, farklı şekillerini denemek isteyenler için bence portakallısı ve limonlusu da çok güzel olacaktır. Eminim tadı harika olmuştur, ellerine sağlık Gülerciğim. Tarif ve fotoğraf için teşekkürler…






Malzemeler:



Hamur (tabanı) için;



• 2 su bardağı un

• 125 gr margarin

• 1 çay bardağı pudra şekeri

• 1 adet yumurta akı

• 1 paket vanilya



Muhallebisi için;



• 1,5 su bardağı süt

• 2,5 yemek kaşığı un

• 2 yemek kaşığı şeker

• 2 yemek kaşığı labne peyniri



Süt, şeker, un kısık ateşte pişirilir ve ılıyınca içerisine labne peyniri ilave edilerek çırpılır.







Üzeri için;



• Muz ya da çilek

• 1 paket muz- sade ya da çilek jölesi



















Hazırlanması:





• Öncelikle hamur malzemelerini bir kaba alın ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.

• Yarım saat dinlendirin.

• Dinlenen hamuru merdane ile tart kalıbının büyüklüğünde açın ve yağlanıp unlanmış tart kalıbına yerleştirin.

• 180 derece de yarım saat pişirin.

• Soğuyan tart hamurunu kalıptan çıkarın ve içerisine muhallebi sürün.

• Muzları ve çilekleri muhallebinin üzerine yerleştirin ve üzerine hazırladığınız (isteğinize göre) sade, muz ya da çilek jölesini dökün.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder