Marketlerin tavuk reyonlarında temizlenmiş ve paketlenmiş olarak bulabileceğiniz tavuk taşlıkları, önyargınızı bırakın ve bu tarifle mutlaka deneyin. İlk zamanlar yemek istemeyen ve sadece suyuna ekmek banan çocuklarım şimdilerde severek yiyorlar. Sizlerde eminim ki beğeneceksiniz.
Malzemeler:
- Yarım kilo tavuk taşlık (1 paket)
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil sivribiber
- 3 adet domates
- Tuz
- Sıvıyağ
- Sıcak su
Hazırlanması:
- Tavuk taşlıkları temizleyip (paketlerde temizlenmiş olarak satılıyor ama bazen küçük temizlenmemiş parçalar kalabiliyor, kontrol etmekte fayda var) küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yıkayıp suyunu süzün.
- Tencereye suyunu süzdüğünüz taşlıkları alıp kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar ağzı kapalı olarak orta ısıda pişirmeye bırakın.
- Ara sıra kontrol edip karıştırın. Suyunu çeken taşlıklara sıvıyağı, piyazlık doğradığınız soğanları ve ince doğranmış sivribiberleri ilave edip karıştırarak kavurun.
- Soğanlar kavrulmaya başladığında küp doğranmış domatesleri ilave dip karıştırın.
- Kısık ateşte ara sıra karıştırarak taşlıklar yumuşayana kadar pişirin.
- Domateslerin suyu yeterli gelmezse sıcak su ilavesi yapın.
- İsteğinize göre tuz ve baharat ilavesi yapın. Sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder