6 yıldır blog yazıyorum ve bu süre zarfında birkaç ürün dışında tanıtım ve reklâm yapmadım. Çünkü güvenilirliğinden emin olamadığım ürünlerde sizleri de yanıltmak istemedim. Hatap Unu daha önceden kullandığım ve kalitesinden emin olduğum için sizlere de güvenle tavsiye ediyorum. Hatap Unu tercih etmemin en önemli nedenlerinden bir tanesi ise kalitesinin yanında Helal Gıda sertifikası almış olması. Hamur yoğurmaya başladığınız andan itibaren Hatap Unun kalitesini ve dokusunu hemen fark edeceğinizden eminim. Eğer kullanmıyorsanız ilk fırsatta alıp bir kez de olsa kendiniz test edin derim. Ayrıca Hatap Un Çorum’da üretim yapan bir firma. Anlayacağınız bundan sonra iki hemşeri olarak Ab-ı hayat & Hatap Un güzel lezzetler ortaya çıkarmaya çalışacağız sizler için…
1929 yılında kurulan Hatap Değirmenleri 32 çuval kapasiteli, yani günde 2,5 ton un üretebilen, su ile tahrik olan iptidai bir değirmendi. Nakliye ise at arabalarıyla yapılırdı.1932 yılında Dizel Motor takviyesi ile üretim kapasitesi günlük 5 tona yükseldi. 1962 yılında Adil ve Hayri Kavukçu kardeşlerin girişimiyle; İngiliz Henry Simon Şirketi anahtar teslimi modern bir tesis kurdu ve bu tesis ile Hatap Değirmenleri Türkiye’nin en modern fabrikalarından biri konumuna yükseldi. 2008 yılı itibariyle entegre iki un fabrikasında 300 ton/gün, yem fabrikasında ise 20 ton/saat kapasiteyle üretime devam etmektedir. Hem yem hem un fabrikası ISO 22000:2005 kalite yönetim sistemi belgesine sahiptir.
Mart 2012 yılında ise Helal Gıda sertifikası almıştır. Bugün Hatap Değirmenleri Türkiye’nin en kapasiteli ve en modern un fabrikalarından birisidir. 80 yıllık tecrübesi, modern teknoloji ile donatılmış fabrikaları, un depolama ve karıştırma üniteleri ile istediğiniz her tür unu üretmeye hazırdır. Kurulduğu günden beri kaliteyi ve müşteri memnuniyetini ticaretin ilk kuralı sayan Hatap, gelecekte de sizler için kaliteli un üretmeye devam edecektir. Hatap unları ve kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için burayı ziyaret edebilirsiniz.
Fotoğrafta gördüğünüz yumuşak poğaçaların tarifine ise burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. İsmi gibi gerçekten yumuşacık oldular…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder