
Geçen hafta yaptığım bu kek aile bireylerinin tamamı tarafından “yılın en iyi keki” seçilince, peynir altı suyunu atmayıp değerlendirmekle ne kadar harika bir iş yaptığımı bir kez daha anladım. Limon suyu ile yaptığım peynirden daha önce burada bahsetmiştim. Aynı yöntemle geçenlerde peynir yapmışken kalan peynir altı sularıyla önce bu harika keki sonra da tam buğday unlu ekmekleri pişirdim. İkisi de yumuşacık ve nefis oldular. Geçen yıl yaptığım tane portakal reçeli ise keke çok yakışmıştı.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı peynir altı suyu
- 1 su bardağı portakal reçeli (taneli)
- 2 yemek kaşığı HATAP RUŞEYMİ
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı HATAP UN
Hazırlanması:
- Yumurta ve şekeri çırpın.
- Sıvıyağ, peyniraltı suyu, ruşeym ve portakal reçelini ilave edip karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin ve karıştırın.
- En son una buladığınız damla çikolataları da ekleyip karıştırın ve yağlanmış kek kalıbınıza dökün.
- 170-180 derece önceden ısıtılmış fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
- Soğuyunca kalıptan çıkarıp servis edin.
Not; peynir altı suyunuz tuzsuz olmalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder