27 Eylül 2012 Perşembe

Karpuz kabuğu reçeli









 


Aslında denemeye karar verdiğimde nasıl bir lezzet ortaya çıkacağını merak ediyordum açıkçası. Ülkemizde birçok meyve ve sebzenin turşusunun ve reçelinin yapıldığını düşününce neden olmasın deyip yapmaya koyuldum. Sonuçta benim çok sevmediğim ama eşimin çok beğendiği bir lezzet ortaya çıktı.

























Malzemeler:





  • 3 su bardağı karpuz kabuğu (küçük doğranmış)

  • 2,5–3 su bardağı su

  • 1,5 su bardağı şeker

  • 1 adet çubuk tarçın

  • Karanfil (ben kullanmadım)

  • 1 çay kaşığı tereyağı


Hazırlanması:





  • Karpuz kabuklarının dışındaki yeşil kısımlarını ve içerisindeki kırmızı kısımları soyarak temizleyin.

  • Soyduğunuz kabukları kesme şeker büyüklüğünde doğrayın ve yıkayıp suyunu süzün.

  • 2,5 su bardağı suyu ve doğranmış kabukları bir tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar dağılmadan pişirin.

  • Toz şekeri, karanfil, çubuk tarçın ve tereyağını ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişirin.

  •  Pişme esnasında su azalırsa yarım bardak kadar ilave edebilirsiniz.

  • Reçel kıvamına gelince ocağı kapatın.

  • Soğuyunca kavanoza doldurup serin bir yerde bekletin.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder