24 Şubat 2010 Çarşamba

YE 52 # Davet Yemekleri:Fırında (Fırın poşetinde) Tavuk









Etkinliklerin bu ayki ev sahipliğini sevgili Birsen (Birsenin Mutfağı) arkadaşımız yapıyor. Hazır hafta sonu yaptığım bu harika yemek tam da davet yemeklerine uygun olmuşken bu tarifte etkinliğe gitsin. Eminim ki bol katılımlı ve çok şık yemeklerin olduğu bir etkinlik olacak…



Malzemeler:




  • 1 adet bütün tavuk (1,200 gr)

  • 3 adet patates

  • 3 adet kuru soğan

  • 2 adet havuç

  • 1 dilim limon

  • 1 çay kaşığı kekik

  • Tuz

  • 1 tane fırın poşeti

  • 1 tatlı kaşığı un


Sos için;




  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 1 tatlı kaşığı salça

  • Yarım limon suyu













Hazırlanması:





  • Tavuğu temizleyip yıkayın ve suyunu süzün.

  • Kâğıt havlu peçete ile iyice kurulayın ve tavuğun içerisine bir dilim limon koyun.

  • Sos malzemelerini karıştırıp tavuğun her yerine iyice sürün her yerini iyice unladığınız fırın poşetine tavuğu yerleştirin.

  • Patatesleri, havuçları ve soğanların kabuklarını soyup yıkayın ve dörde bölün.

  • Tuz ve kekik ilave edip karıştırın.

  • Fırın poşetine tavuğun kenarlarına koyun. Poşetin ağzını kapatın ve havasının gitmesi için bıçak yardımıyla birkaç yerinden delikler açın.

  •  Fırın tepsinize yerleştirin ve 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.( Ben 50-60 dakika -1 saate yakın -pişirdim.)

  • Pişen tavuğu fırın poşetinden çıkarın ve servis tabağına alın. Kenarlarına önceden pişirdiğiniz pilavı yerleştirin. Pilavın üzerine de patates, soğan ve havuçları yerleştirin.






Notlar; Tavuğu önceden haşlamadım.





Her yeri tamamen pişmişti.





Sos tavuğun iyice kızarmasını sağlıyor ve limon kokusu belli olmuyor.





Fırın poşeti yapışmasın diye unlanıyor.


Pilav tarifi için buraya bakabilirsiniz.


Bir de yapım aşamalarını da fotoğrafladım aslında ama bilgisayara hafta sonu format atıldığı için yapım aşamalarını düzenlediğim programda dâhil bütün programlar silindi. Yeniden yüklendiğinde eklerim aşamalarını.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder