28 Şubat 2010 Pazar

Künefe





Malzemeler:



  • Yarım kilo kadayıf
  • 100 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 300 gr kadar avuz ya da tuzsuz yağlı peynir

Şerbeti için;



  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Su ve şekeri bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan beş dakika sonra limon suyunu ilave edip bir iki dakika sonra kapatıp soğumaya bırakın.






Hazırlanması:



  • Kadayıfı bir bıçak yardımıyla ya da elinizle küçük parçalara kesin.

  • Küçük parçalar halindeki kadayıfı iki eşit parçaya ayırın.

  • Isıya dayanıklı orta boy bir tepsinin içerisine pekmezi ve 2 yemek kaşığı tereyağını alın ve elinizle tepsinin tabanına yayın.

  • Kadayıfın yarısını tepsinin içerisine alıp üzerine tereyağının yarısını döküp kadayıfa karışmasını sağlayın, eşit şekilde tepsinin tabanına yerleştirin ve elinizle bastırın.

  • Bu aşamada ben daha küçük boydaki başka bir tepsinin tabanı ile bastırdım ki bu şekilde sonuç daha iyi oluyor.

  • Peyniri ya da avuzu bastırılan kadayıfların üzerine yayın.

  • Peynirlerin üzerine kalan tereyağı ile karıştırılmış diğer kadayıfı da eşit şekilde yayın ve tekrar tepsi ile bastırın.

  • 2–3 dakika orta sıcaklıktaki ocakta daha sonra kısık ateşte kontrollü olarak kadayıflar kızarana kadar ortalama 7-10 dakika pişirin.

  • Kadayıfların alt yüzeyi kızardığında tepsi ile alt üst ederek diğer tarafını da aynı şekilde kızarana kadar pişirin.

  • Daha önce hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti sıcak kadayıfın üzerine dökün ve birkaç dakika sonra ılık olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder