6 Şubat 2010 Cumartesi

Tuzlu kek





 

Pazartesi sofrasında ki menüde çikolatalı pudingli pastadan sonra en beğenilen lezzet bu yumuşacık tuzlu kekler olunca tarif vermeye onunla başlamalı! Zira çikolatalı pudingli pastanın tarifini daha önce burada paylaşmıştım. Bu keki ilk sıralara koyan neden bence içerisinde peynir altı suyunun kullanılması. Daha önce hazır keklerin içeriğini okuduğumda peynir altı suyu kullanıldığını öğrendiğimden beri denemek istiyordum. Hazır bir gün önce evde kalan yoğurtları ve sütü değerlendirmek için çökelek (bence peynirden hiçbir farkı yoktu!) yapmaya karar verip epey de peynir altı suyu elde edince bu harika kek ortaya çıktı.

Tarif için Beyaz Evim’ in Tuzlu kek tarifini kullanmak için not almıştım ama her zamanki gibi tarife sadık kalamayıp değişiklikler yaptım. Ben tarifi kendi yaptığım haliyle yazıyorum.

















Malzemeler:




  • 2 yumurta

  • Yarım su bardağı peynir altı suyu

  • Yarım su bardağı yoğurt

  • Yarım su bardağı sıvıyağ

  • 1 paket kabartma tozu

  • Yarım su bardağı çökelek ya da peynir ( yazıda bahsettiğim kendi yaptığım çökeleği kullandım)

  • Aldığı kadar un ( 2,5 su bardağı kullandım)

  • Yarım çay bardağı kadar ince doğranmış maydanoz




Üzerine susam, çörekotu


Hazırlanması:





  • Yumurtayı mikserle iyice çırpın.

  • Yoğurt, sıvıyağ ve peynir altı suyunu ekleyip tekrar çırpın.

  • Un ve kabartma tozunu birlikte sıvı karışıma eleyin ve çırpın.

  •  Peynir ve maydanozu da ilave edip tekrar karıştırın.

  • Yuvarlak çemberli kalıbınızın altına yağlı kâğıt serip karışımı boşaltın. Üzerine susam ve çörek otu serpip 180 derecede batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.






Not: İsterseniz karışıma çok az da tuz ilavesi yapabilirsiniz.





Ben en küçük kalıbımı ve dört tane de küçük muffin kalıplarını kullandım. Siz daha büyük bir kalıp kullanabilirsiniz.





Peynir altı suyu yerine sadece yoğurt da kullanılabilir.











 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder