18 Şubat 2010 Perşembe

Somon Şiş & Somon Tava








Sanırım benim gibi birçok balık severin de fikri en lezzetli balıklardan bir tanesinin de somon balığı olduğudur. Kızım özellikle çöp şişlerden balıkları çıkararak yemeyi çok sevdi, belki balık sevmeyen çocuklara bu şekilde yapılarak yedirilebilir. Kızımın da dediği gibi “biliyormusun? Zeki olabilmemiz için haftada en az bir defa balık yemeliymişiz…”:::))







Somon şiş



Malzemeler:




  • 1 adet somon balığı

  • Mısır unu

  • Sıvıyağ

  • Tuz

  • Çöp şiş




Hazırlanması:




  • Temizlenmiş ve kılçıkları ayıklanmış balığınızı iri küpler halinde doğrayın ve yıkayıp suyunu süzün.

  • Bir kabın içerisine alıp tuz ve mısır unu ilave ederek karıştırın.

  • Tahta çöp şişlere balıklarınızı geçirip az sıvıyağ eklediğiniz teflon tavada arkalı önlü kızartın.


Somon tava














Malzemeler:





  • 2 adet somon balığı

  • Mısır unu

  • Sıvıyağ

  • Tuz



Hazırlanması:





  • Temizlenmiş somon balığının yıkayıp suyunu süzelim.

  • Tuz ilave edip bütün balıklara eşit dağılabilmesi için karıştıralım.

  • Balıkları mısır ununa bulayıp sıvıyağ ilave ettiğimiz tavada arkalı önlü kızartalım.




Yanına da soğan salatası yapmayı unutmayalım!




















Somon balığının faydaları;








  • Somon balığının özellikle fileto olarak pişirilen çok hafif ve sindirimi çok kolay bir eti vardır.





  • Yağı kalp damar sertliğine çok iyi gelen,Omega3 ve Omega6 yağları içerir.





  • Omega3 açısından zengin bir balıktır ki omega3 yağının çocuklarda; beden ve zekâ gelişimi, bağışıklık sistemi gelişimi, retina gelişimi, öğrenme güçlüğü giderme, davranışsal bozuklukları düzeltme üzerinde olumlu etkileri vardır. Bu nedenle de çocukların ve hamilelerin bol bol tüketmesi önerilir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder