3 Nisan 2014 Perşembe

Limon muhallebili kurabiye





























Aslında niyetim kızımın istediği bezeleri yapmaktı ama son
anda bezeleri yaptıktan sonra uzun zamandır aklımda olan bu nefis limon
muhallebili kurabiyeleri de yapmaya karar verdim. Limonlu lezzetleri
seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim. Limon yerine portakal ya da istediğiniz
başka bir meyve suyu kullanabilirsiniz.





Malzemeler:




  • 100 gr. margarin ya da tereyağı

  • Yarım su bardağı şeker

  • 1 yumurta

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

  • Aldığı kadar un








Muhallebisi için:




  • Yarım su bardağı limon suyu

  • Yarım su bardağı su

  • 2 yemek kaşığı şeker

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 1 limon kabuğu rendesi

  • Yarım çay kaşığı zerdeçal(renk vermesi için kullandım,
    eklemeyebilirsiniz)





Su, limon suyu, şeker, nişasta, limon kabuğu rendesi ve
zerdeçalı bir tencereye ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi pişirin.
Ocağın altını kapatıp arasıra karıştırarak soğutun. Buzdolabına alıp iyice
soğuması için bekletin.





Hazırlanması:




  • Derin bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki margarini,
    yumurtayı ve şekeri alıp iyice karıştırın. 

  • Yoğurt ve sıvıyağı da ekleyip tekrar
    karıştırın.

  •  Kabartma tozu ve unu ilave edip hamur yoğurun.

  •  Hamuru buzdolabında
    20–30 dakika kadar dinlendirin. 

  • Dolaptan aldığınız hamuru ikiye bölün, bir
    parçasını unlanmış tezgâhta merdane ile açın.

  • Yuvarlak bir kalıpla kesin.

  •  Her
    bir yuvarlağın içerisine tatlı kaşığı ile soğuk muhallebiden sürün ve poğaça
    şeklinde kapatın. 

  • Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında
    üzerleri kızarmaya başlayana kadar pişirin.

  • Soğuyunca pudra şekeri serperek
    servis yapın.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder