22 Nisan 2014 Salı

Çay poşeti kurabiye











Geçen hafta ders
çalışmaktan sıkıldığım bir anda aşağıda yazdığım ölçülerde bir kurabiye hamuru
yoğurdum ve aklımda olan kurabiye şekillerinden bazılarını denedim. Facebook
fan sayfamızda anlık paylaşımlar yaptığım için orada daha önce paylaşmıştım
bakmak isterseniz burayı tıklamanız yeterli. Daha sonra ayrı bir yazıda farklı
kurabiye şekilleri başlığı altında paylaşacağım inşallah…





 Bunlardan bir tanesi de çay poşeti şeklindeki
kurabiyelerdi. Bu şekilde farklı kurabiye denemeleri yapmak isterseniz bu
tarifi kullanmak zorunda değilsiniz istediğiniz herhangi bir kurabiye tarifi
ile de deneyebilirsiniz. Ben bu şekli elde etmek için hazır çay poşetlerinden
bir tanesini kurabiye hamurunun üzerine koyup şekil çıkararak elde ettim. Siz
herhangi bir kalın kâğıt üzerine çizim yapıp şekil çıkararak da
kullanabilirsiniz. 







 İtiraf etmeliyim ki kurabiyenin içerisinde ki
haşhaşın çikolata ile bu kadar uyumlu olabileceğini düşünmemiştim. Bir de sarı
haşhaş kurabiyelere kesinlikle çok yakışıyor ve lezzet veriyor. Daha önce de
sarı haşhaş ile kurabiye denemesi yapmıştım ve çok beğenmiştim, bakmak
isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.


















Malzemeler:







  • 125 gr tereyağı ya da
    margarin

  • 1 yumurta

  • Yarım su bardağı şeker

  • Yarım su bardağı sarı
    haşhaş

  • 1 adet küçük limon kabuğu
    rendesi

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

  • Aldığı kadar un








Üzeri için bitter çikolata





Hazırlanması:




  • Oda sıcaklığında ki
    margarini ve yumurtayı karıştırma kabına alıp üzerine şekeri ve sarı haşhaşı
    ilave edin ve iyice karıştırın.

  •  Limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve aldığı
    kadar un ilavesi ile hamur yoğurun.

  • 5 dakika kadar buzdolabında dinlendirdiğiniz
    hamuru merdane yardımıyla açın (bu aşamada iki yağlı kâğıt ya da buzdolabı
    poşeti arasında açarsanız daha pürüzsüz kurabiyeler elde edersiniz ve tezgâhtan
    kaldırması kolaylaşır). 

  • Hazır sallama çay poşetini ya da kurabiyenin şeklinde
    kestiğiniz kartonu hamurun üzerine yerleştirip bıçak yardımıyla çay poşeti şeklinde
    kesin.

  • Üst kısmından daha sonra ip geçirmek için küçük delikler açın.(ben bu
    aşamada büyükçe çekirdeklerin arka kısmını hamura batırıp bu şekilde pişirdim
    ve daha sonra çekirdekleri dikkatlice çıkardım, mutfakta çareler tükenmez değil
    mi::)) 

  • Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 

  • Önceden ısıtılmış 180 derece
    fırında üzerleri kızarmadan pişirin.

  • Kurabiyeler soğuyunca yarısına kadar
    eritilmiş çikolataya batırıp yağlı kâğıtların üzerinde sertleşmeye bırakın.

  •  Çikolatanın erimemesi için serin bir yerde ya da buzdolabında muhafaza edin. 

  • Daha gerçekçi olması için üstteki deliklerden ip geçirip küçük kare kâğıtlara
    bağlayın.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder