Birkaç yıl önce eski oturduğum yerde kapı komşum yapıp getirmişti.
Tarifini aldım ve o günden sonra da sıkça yapar oldum ama çok sık yapmama ve
tadına bakan herkesin beğenmesine rağmen henüz burada paylaşmamışım her zaman
ki gibi. Birçok farklı isimle biliniyor ve bu nedenle de başlık oldukça uzun oldu.
İçerisinde un yok onun yerine galeta unu kullanılıyor. Şimdiye kadar ki sayısız
denemelerimde hiç hazır galeta unu kullanmadım, hep evde kendi yaptıklarımdan kullandım.
Sonuç gayet başarılı hiçbir fark yok. Hatta en son hafta sonu gelen
misafirlerim için denediğimde tam buğday unu ile yaptığım ekmeklerden galeta
unu yapıp kullandım, oldukça da lezzetli oldular.
Malzemeler:
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı hindistancevizi
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker(2 su bardağı şeker kullandım)
- 4 su bardağı su(2,5 su bardağı su kullandım)
daha kaynatın ve ocağı kapatın. Not: Şerbet sıcak olacak.
Kreması:
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
Bütün malzemeleri tencereye alın ve karıştırarak muhallebi gibi
pişirin. Ara sıra karıştırarak muhallebiyi ılıtın ve ılıkken şerbetini çeken
kekin üzerine yayın.
Hazırlanması:
- Öncelikle kekimizi hazırlayıp soğutuyoruz.
- Kek için yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar iyice çırpın.
- Sıvıyağı ilave edip çok az çırpın.
- Hindistancevizi, kırılmış ceviz, galeta unu
ve kabartma tozunu ekleyip kaşık yardımıyla karıştın. - Hamuru yağlanmış tepsinizin
her yerine eşit dağılacak şekilde yayın. - 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri
kızarana kadar pişirin. - Fırından çıkartıp keki soğutun.
- Soğuyan kekinizin
üzerine hazırladığınız sıcak şerbeti gezdirin. - Kek şerbeti tamamen çekince üzerine
hazırladığınız kremayı yayın ve buzdolabında soğutup servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder