2 Nisan 2013 Salı

Brüksel lahanalı patates püresi














Taze masa'dan gelen brüksel lahanalarının bir kısmını patates
püresinin içerisine ilave ederek değerlendirdim. Özellikle et yemeklerinin
yanına çok yakışacağını düşündüğüm, lezzetli bir yemek oldu. Ayrıca şaşırsam
da, beyaz lahananın bile sarması dışında ki yemeklerini pek sevmeyen hane
halkından geçer not aldı.





Malzemeler:




  • 2 adet orta boy patates

  • 12–15 adet brüksel lahanası

  • 1 yemek kaşığı Muratbey tereyağı

  • Tuz

  • Süt

  • Muskat rendesi (isteğe bağlı)







 Hazırlanması:




  •  Brüksel lahanalarının saplarını kesip sarı yapraklarını
    temizleyin ve yıkayıp suyunu süzdürün. 

  • Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar
    su ilave edip 10 dakika kadar haşlayın ve haşlandıktan sonra suyunu süzdürün.

  • Patatesleri küp küp doğrayın yıkayın ve bir tencereye alın.

  •  Üzerine haşlanmış lahanaları ekleyip üzerlerini çok az geçecek kadar su ilave
    edin ve patatesler pişip suyunu çekene kadar kısık ateşte kaynatın.

  • Ocağın
    altını kapatın.

  • Yarım çay bardağı kadar sütü ve tereyağını ilave edip, rondo,
    patates ezeceği ya da blendır ile püre haline getirin.










Not: süt miktarını arttırabilirsiniz.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder