Uzun zamandır galeta ununu hazır kullanmıyorum, evde kendi
yaptığım ekmeklerden yapıyorum. Taze ya da bayat ekmek hiç fark etmiyor. Tabi ki
bayat ekmek olursa daha iyi olur, değerlendirmiş oluruz. Malzeme listesi
vermeye gerek yok bu tarifimizde, yapımı oldukça kolay. Evdeki ekmeklerimizi
küçük parçalara ayırıp teflon tavada ya da fırında biraz kurutuyoruz.( Ama
miktar fazla olursa fırın daha iyi sonuç veriyor, tavada karıştırma işlemi biraz
zorluyor.)
Kuruttuğumuz ekmekleri rondonun içerisine alıp iyice ufalanana
kadar çekiyoruz.( Eğer çekilen ekmeklerinizin inceliği istediğiniz gibi olmazsa
elekten geçirip daha ince bir galeta unu elde edebilirsiniz.)
Ben sonrasında galeta unlarımı buzdolabı poşetlerine
paylaştırıp dondurucuda saklıyorum. Böylece her gerektiğinde elimin altında
hazır olmuş oluyorlar. İster köfte içerisine ister tatlılara, böreklere.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder