7 Kasım 2012 Çarşamba

Sarı haşhaş kaplamalı - cevizli kurabiye











Bugün ne pişirdin? grubumuzda çok güzel lezzetler paylaşan bir arkadaşımız var; Mutlu gün kurabiyecisi sevgili Aslı. Aslının bir diğer özelliği de çok basit bir keki bile farklı sunum önerileri ile nefis bir pasta görünümüne getirmesi. Birbirinden harika görünümlü, eminim lezzetli de kurabiye ve pastalarını da unutmamak gerekir. Aslının sayfasına ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz. Bu kurabiyeleri de sevgili Aslı paylaştığında çok beğenmiş fakat haşhaşa bulanması nedeniyle biraz çekimser kalmıştım açıkçası. Sonradan yarım ölçü yapıp denemeye karar verdim. Yapım aşaması biraz uğraştırsa da evdekilerin tadına bakıp ta çok beğendiklerini görünce şekil verme aşamasını unutmuştum bile:::))).Ab-ı Hayat’ta bundan sonra sıkça yapılacak lezzetler arasında olacak, bu harika kurabiyeleri mutlaka denemenizi tavsiye ederim…







Tarif için teşekkürler sevgili Aslı!





















Malzemeler:







  • 250 gr. yumuşak margarin ya da tereyağı

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı pudra şekeri (ben toz şeker kullandım)

  • 1 yumurta sarısı ( beyazı dışına)

  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

  • Yarım paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • Aldığı kadar HATAP un


Üzeri için; sarı haşhaş, fındık ve çokokrem



Hazırlanması:


  • Margarin (tereyağı),sıvıyağ, şeker, yumurta sarısı, ceviz, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile hamur yoğurun.

  • Hamurun üzerini streç filmle kapatarak 20 dk kadar buzdolabında bekletin.

  •  Hamurdan parçalar kopartarak rulo şeklinde yuvarlayın.

  • Yaptığınız ruloları bıçak yardımıyla iki parmak eninde kesin.

  • Yan taraflarını önce yumurta akına sonra sarı haşhaşa batırarak dik şekilde yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.

  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

  • Soğuyunca üzerine tüp çokokrem sıkın ve fındık koyun.























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder