15 Kasım 2012 Perşembe

Kuru armuttan meyve suyu














Geçen kış anneannemin gönderdiği kurutulmuş armutları nasıl değerlendireyim diye düşünürken meyve suyu hazırlamak geldi aklıma. Zira evdeki miniklerin en seveceği şekli meyve suyu yapılmış hali olacaktı ve tahmin ettiğim gibi oldu, pek sevdiler. Siz isteğinize göre meyveleri ile beraber tüketebilirsiniz kesinlikle daha faydalı olacaktır.



Malzemeler:




  • 1 büyük kâse kurutulmuş armut

  • 3 büyük kâse su

  • Şeker


Hazırlanması:




  • Kurutulmuş armutları iyice yıkayıp suyunu süzün.

  • Derin bir tencereye alıp üzerine su ve şekeri ilave edin.

  • Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5–10 dakika daha kaynatın ve ağzı kapalı olarak soğumaya bırakın.

  • Suyunu süzüp buzdolabında soğutarak servis edin.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder