Facebook sayfamızda daha önce paylaşmış ve Verda Suyun “anne, çok güzel olmuş pastaaaa!” övgülerini hak ettiğini yazmıştım. Aradan onca zaman geçti, ne oraya ne de bloğa tarifini bir türlü yazamadım. Siz benim tarif yazma yavaşlığıma aldanmayın ve hemen deneyin bu harika pastamızı. İsterseniz sizin ve çocuklarınızın çok sevdiği bir kek tarifiniz varsa onunla da deneyebilirsiniz…
Malzemeler:
Kek için:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı HATAP un
Yumurta ve şekeri mikserle çok iyi çırpın. Yoğurt ve sıvıyağı da ilave edip tekrar bir kaç saniye çırpın. Unu ve kabartma tozunu sıvı karışımın üzerine eleyin ve tekrar karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış, istediğiniz bir kek kalıbına karışımı boşaltıp eşit şekilde yayın.180 derece önceden ısıtılmış fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Kek ılıyınca ters çevirerek kalıptan çıkarıp soğutun.
Not; Ben bu aşamada kekin kalıptan dağılmadan rahat çıkması için, kalıbı ters çevirince kalıbın tabanına nemli bir bez örtüp beş dakika kadar bekletiyorum. Bir süre sonra kek kendiliğinden çıkmış oluyor. Tabi pişirme öncesinde sıvı kek karışımını boşaltmadan kalıbı yağlayıp unlamak gerekiyor. Ben sıvıyağ kullanarak yağlıyorum kalıbı ve sorun yaşamıyorum.
Krema için:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı HATAP un
- 3 yemek kaşığı şeker
Süt, un ve şekeri bir tencereye alıp sürekli karıştırarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve soğutun. İsterseniz ocağı kapatınca muhallebi sıcakken içerisine 1 çay kaşığı tereyağı ve vanilya ilave edebilirsiniz.
Çikolata sos için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 2yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı şeker
- 40 gr çikolata
Süt, su, nişasta, şeker ve kakaoyu bir tencereye alın ve sürekli kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatınca çikolata parçalarını ilave edip ara sıra karıştırın. Kıvamı çok koyu gelirse biraz süt ilavesi ile kıvamını ayarlayabilirsiniz. İsterseniz çikolata miktarını artırarak daha lezzetli bir sos elde edebilirsiniz.
Not; Muhallebi ya da çikolata sosu soğuyana kadar ara sıra karıştırırsanız pürüzsüz ve akışkan bir doku elde edersiniz.
Hazırlanması:
- Keki tarifine göre hazırlayıp soğutun. Ortadan ikiye bölün ve içerisini kaşık yardımıyla çıkarın.
- Bu kısımlara muhallebiyi eşit olarak yayın.
- Kekin üst parçasını muhallebili kısmın üzerine yerleştirin.
- En üst kısma hazırladığınız çikolata sosu dökün ve birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edin.
- Pastanız hemen tüketmeyecekseniz. İçerisinde ki muhallebinin bozulmaması için üzerini bir kek fanusu ile kapatarak buzdolabında bekletmenizi tavsiye ederim.
Not; Eğer buzdolabında bekletirken üzerini kapatmazsanız sos ve kek kurur, lezzeti bozulur.Kek fanusunuz yoksa pastayı koyduğunuz tabağınızdan daha geniş, pastadan da daha yüksek bir kâseyi kekin üzerine fanus şeklinde kapatabilirsiniz:::)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder