Dondurucuda bekleyen hurmalarla kurabiye ya da kek yapma fikrim vardı ama nasıl bir tarif olacağına karar veremiyordum.
Disal hurmalı kek tarifini paylaştığında karar verip hemen denedim. Hurma ve çikolatayı birbirine yakıştırıyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim zira çok lezzetli oluyor.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım kg hurma( yarım gün suda bekletip, kabukları soyulacak, çekirdekleri çıkacak)
- 1 paket kabartma tozu
- Yeteri kadar un
Üzeri için; 100 gr sütlü çikolata
Hazırlanması:
- Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın.
- Sıvı yağ, süt ve kakaoyu ilave dip tekrar çırpın
- Hurmaları ekleyin.(doğramaya gerek kalmadan çırpıcı ile çırpılırken hurmalar dağılacaktır)
- Kabartma tozu, vanilya ve un ekleyerek çok katı olmayan bir kek hamuru hazırlayın.
- Düz fırın tepsisini yağlayın. Akıcı şekilde olan kek hamurunu tepsiye dökün.
- 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
- Kek soğuyunca küçük karelere kesin.
- Çikolatayı benmari usulü eritin
- Kestiğiniz keklerin yarısını çikolataya bulanacak şekilde batırın.
- Yağlı kâğıt serili tepsiye çikolatalı kek küplerini dizin.
- Çikolatalar donduğunda servis tabağına alın.
Benden notlar;
Ben hurmaları yarım gün değil, birkaç saat suda beklettim.
Çekirdeklerini çıkardım ve kabuklarını soymadan küp küp doğrayıp kek hamuruna ilave ettim.
Düz fırın tepsisinde pişirmek yerine küçük muffin kalıplarımı kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder