Ramazan ayının yaz mevsimine- tatil dönemlerine gelmesinin sevdiğim bir tarafı da uzaklardaki akrabalarla aynı sofra etrafında toplanıp iftar açabilme güzelliğini yaşayabilmek. Bir önceki yazıda bahsettiğim gibi İstanbul dönüşünde annemlerle beraber halamın iftar davetine katıldık. Böylece Tosya’nın meşhur taş fırınlarında ve cabalarında (güveçte) pişen yemeklerinin tadına bakma fırsatını da yakalamış olduk. İftardan birkaç saat önce gittiğimiz için yemeklerin hazırlık aşamalarını çekemedim ama son dakika fırından çıkmış hallerini çektim. Baştan söyleyeyim ki her şey harikaydı, anlayacağınız tüm övgüleri sonuna kadar hak ediyor bu harika yemekler…
Halamın bizler için hazırladıkları;
- Çorba
- Pilav
- Keşkek
- Güveçte Et sote (yahni)
- Arpacık soğan yahnisi
- Fırında tavuk
- Güveçte patates
- Kemalpaşa ve kadayıf tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder