Ramazan’ın bitmesine çok kısa bir süre kalmasına rağmen ben hala hazırladığım sofraları paylaşamadım. Bunda beni bırakmak istemeyen bel ağrımın payı tartışılmaz. Bugüne kadar sık hasta olmuyorum diye şükrederken şimdilerde daha kötüsü de olabilirdi diye şükretmekten başka bir şey gelmiyor elden…
Her ramazan ayının başında çok fazla çeşit yapmayacağım diyorum ama hazırlarken bir bakıyorum bir sürü yemek hazırlanmış bile. Tek tesellim miktarları az tuttuğum için israf olmayışı ya da daha sonra ki günlerde bitiriyor oluşumuz…
Sofralar ve misafirler değişiyor nasıl olsa rahatlığıyla menülerde çok fazla farklılık yapmadım bu sene:::))) Bir de günlük taze olarak hemen her sofraya lokma tatlısı ve ev yapımı meyve suyu (erik-karışık-vişne) hazırladım. Hurmanın yanında ise İstanbul dönüşünde Tosya’dan aldığımız Kastamonu’nun meşhur çekme ve yaz helvalarından ikram etim.
Rabbim hakkını verebildiğimiz bir ramazan ayı geçirmeyi nasip etsin inşallah…
Tarhana çorbası
Pilav
Güveçte et sote
Tavuklu hünkârbeğendi
Yoğurtlu tavuklu kabak salatası
Semizotu salatası
Ezme salata
Tulumba tatlısı
- Kıymalı hünkârbeğendi
- Taze fasulye
- Taze bamya
- Zeytinyağlı Yaprak sarması ve biber dolması
- Lokma tatlısı
- Nişastalı pasta
- Erik-karışık- vişne ve böğürtlen suyu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder