2 Şubat 2012 Perşembe

Nohutlu pırasa






Geçen ay ilk defa katıldığım arkadaş toplantısında bir bayan çocuğunun bakıcısının pırasayı nohutlu yaptığını ve oğlunun bayılarak yediğini, bu nedenle de artık pırasayı nohutlu yaptığından bahsediyordu. Orada ki birçok bayan gibi ilk defa duyduğum için ilginç geldi ve denedim. Benim çok sevdiğim bir yemek oldu. Farklı pırasa tarifleri arıyorsanız bir de böyle deneyin belki sizde pırasa ile barışırsınız belli mi olur::)))




















Malzemeler:






  • 1 kg pırasa

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

  • 1 orta boy havuç

  • 1 tatlı kaşığı salça

  • Limon suyu

  • Tuz

  • Sıvıyağ




Hazırlanması:




  • Verev doğranmış havucu sıvıyağda kavurun.

  •  Üzerine verev doğrayıp yıkadığınız pırasaları ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.

  • Salçayı ve tuzu ilave edip kaynamış su ekleyerek kısık ateşte pişirin.

  •  Ocağı kapatmadan beş dakika kadar önce haşlanmış nohutları da ilave edip beraberce pişirin.


Benden notlar;



Nohut miktarını artırabilirsiniz.

Limon suyu yerine limon tuzu da ilave edebilirsiniz.

Su miktarı size kalmış kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder