17 Şubat 2012 Cuma

Balık sofraları ve menüleri











Hafta sonu arkadaşım Elmas’ın bizler için hazırladığı harika balık sofrasının fotoğraflarını düzenlerken birkaç tane daha balık menüsüne rastlayınca hepsini birlikte paylaşmak istedim.   Öncelikle Pazar akşamı arkadaşımın bizler için hazırladığı sadece balık yapacağım deyip menüsüne nefis kuru dolmaları ve kadayıf tatlısını da ilave ettiği harika sofrasıyla başlayalım. Her zaman ki gibi zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığımız, iyi ki böyle dostlarımız var dediğimiz bol muhabbetli bir akşam geçirdik…
























Menü;






  • Mercimek çorbası

  • Fırında somon

  • Kuru biber ve patlıcan dolması

  • Brokolili yeşil salata

  • Fırında fındıklı kadayıf tatlısı

  • Son karemiz ise çiçek köşemizden ben çok beğendim, harikalar değil mi?















Yıllar öncesine ait bir fotoğraf, sanırım 2007 yılından… Sevgili Tuğba bizlere bu harika sofrayı hazırlamıştı. Folyoda hamsi ve tavada palamut yapmıştık. Kırmızı közlenmiş biber ve yeşil salata eşliğinde, bir de tulumba tatlısı ve baklava vardı. Böyle fotoğrafları gördükçe iyi ki Ab-ı Hayat’ta yazmaya başlamışım diyorum, benim için yeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek bir anı defteri oldu…



















Bu fotoğrafta 2007 yılından kalanlardan::)) .O zamanlar üç kişilik olan ailemiz için hazırladığım bir sofra, tavada çinekop pişirmişim ve turşu suyu ile ikram etmişim bu defa. Salata da değişiklik yapıp narlar ile süslemişim. Güzel de olmuş, ben çok beğendim. Ya siz?





















Biraz daha yeni,2010 yılına ait fotoğraflar. Sofraların fotoğrafları yok, acele ile çekilmiş muhtemelen… İlk fotoğraftakiler fırında palamut. Patates, domates, kuru soğan, yeşilbiber ve limon dilimleri ilave edip üzerini folyo ile kapatıp 200 derece fırında pişirmişim. İkinci fotoğraf ise muhtemelen balık nasıl temizlenir ve pişirilir sorusunun cevabı olarak hazırlanmış ama yazılamadan bir köşede kalmış. Öncelikle balığımızın baş kısmını kesiyoruz ve istediğimiz kalınlıkta dilimliyoruz. (Özellikle palamut balığında önce dilimleyip sonra temizlemek daha kolay oluyor).Daha sonra içini temizleyip yıkıyoruz. Son olarak suyunu iyice süzdürüp tuz ve mısır unu ilave edip kızgın yağda kızartıyoruz. Son karedekiler ise tavada palamut balıkları…








Huzurlu, keyifli, muhabbetli dost sofralarında buluşabilmeniz dileğiyle, mutlu hafta sonları…













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder