7 Şubat 2012 Salı

3 kabartma tozlu poğaça












Annemin yıllardır yaptığı bir kek var hepimizin “anne keki” diye bildiğimiz, hafta sonunda tarifini istemek için aradığımda sana bir de poğaça tarifi vereyim çok kolay ve lezzetli deyince yazmaya başladım. Malzeme listesinde üç tane kabartma tozu olduğunu görünce de şaşırdım açıkçası. Ama annem garanti verince, dün akşam kızımın beslenmesi için denedim. Hamuru yoğurmaya başladığım andan itibaren önyargılı olmamak gerektiğini bir kez daha anladım::::))) Kabartma tozu kullanılmasına rağmen mayalı hamurla yapılmışçasına yumuşacık poğaçalar oldular. Malzeme listesinde tuz yoktu, ben ekledim. Üzeri için galeta ununa batırabileceğiniz gibi yumurta sarısı da sürebilirsiniz. Ben yarısına yumurta sarısı sürdüm yarısına ise galeta unu yerine bayat ekmekleri rondodan geçirip poğaçaları batırdım. Malzeme listesini görünce böyle poğaça tarifi olmaz demeyin mutlaka deneyin:::))))





Malzemeler:




  • 3 su bardağı yoğurt

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 3 paket kabartma tozu

  • Aldığı kadar un


Üzeri için; galeta unu



Hazırlanması:




  • Yoğurt, sıvıyağ ve kabartma tozlarını derin bir kabın içerisine alın.

  • Unu yavaş yavaş ekleyerek aldığı kadar un ilavesi ile hamur yoğurun.

  • Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve galeta ununa batırın.

  • Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.






Benden notlar;





Ben miktar fazla olmasın diye 2 su bardağı yoğurt



2 paket kabartma tozu



Yarım su bardağı sıvıyağ ve aldığı kadar un ilavesi ile hazırladım.2 büyük fırın tepsisi kadar çıktı. Sade poğaçalar bizim eve sevilmediği için peynirli olarak denedim. Siz ölçüleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz.







Bu tarifi çay, kahve bahane etkinliğinin bu hafta ki ev sahibi tombul tarifler bloğuna gönderiyor, kolaylılar diliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder