6 Şubat 2012 Pazartesi

Muzlu Kek












Fotoğraftaki kekleri geçen hafta evdeki kararan muzları değerlendirmek için yapmıştım. İçerisine eklediğim çırpılmış kremşantiden mi yoksa muz ilavesinden mi bilemiyorum ama yumuşacık ve çok lezzetli bir kek oldu. Bunlara bir de harika muz tadı eklenince çocuklar çok sevdiler. Anlayacağınız evdeki malzemelerle yapılan bu kek çocukları mutlu etmeye yetti…





















Malzemeler:






  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı şeker

  • Yarım su bardağı sıvıyağ

  • 1 yemek kaşığı çırpılmış kremşanti

  • 3 adet orta boy muz

  • 1 paket kabartma tozu

  • 2 su bardağı un

  • 1 adet Metro çikolata + 1 yemek kaşığı un(kullanmayabilirsiniz)




Hazırlanması:




  • Yumurtayı ve şekeri mikserle iyice çırpın.

  • Sıvıyağ, kremşanti ve çatalla ezilmiş muzları ekleyip tekrar çırpın.

  •  Unu ve kabartma tozunu eleyerek içerisine ilave edin ve karıştırın.

  • En son bıçakla doğradığınız metro çikolatayı 1 yemek kaşığı unla karıştırıp içerisine ilave edin ve kaşıkla karıştın.

  • Yağlanmış orta boy kare bir borcama kek hamurunu dökün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder