Özellikle son zamanlarda sık yaptığım ve bizim evde çok sevilen bir salata. Çok pratik ve kolay hazırlanmasına rağmen oldukça lezzetli oluyor. Son dakika misafirleri için kısa sürede hazırlamanız gereken menüye ilave edilebilir. Gerçi birçok uzman ıspanak ve yoğurdu bir arada tüketmenin vitaminlerini öldüreceğini söylüyor. Buna dikkat ediyorsanız ıspanağı haşladıktan sonra yoğurdu çok az üzerine gezdirebilirsiniz. İsteğe göre yoğurdun içerisine sarımsakta ilave edilebilir.
Malzemeler:
• Yarım kilo ıspanak
• Yoğurt
• Tuz
Üzeri için;
• 1 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Sıvıyağı bir tencerede ısıtın ve kırmızıbiberleri ilave edip kaşıkla karıştırıp hemen ocaktan alın.Çok fazla bekletirseniz yağ yanabilir.
Hazırlanması:
• Ispanakları çok iyi yıkayıp doğrayın ve suyunu süzerek bir tencerenin içerisine alın.
• Ocağı yakıp, ara sıra karıştırarak ıspanakların kendi suyuyla haşlanmasını sağlayın.
• Ispanak bir süre sonra suyunu bırakacak ve sonra çekecektir.
• Tamamen suyunu çektikten sonra bir kâsenin içerisine alın ve soğumasını bekleyin.
• Soğuduktan sonra çatalla çırptığınız koyu kıvamlı yoğurdunuzu ve tuzu ıspanakların üzerine ilave edin ve karıştırın.
• Servis tabağına alıp kaşıkla düzeltin ve üzerine hazırladığınız biberli yağı dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder