18 Ocak 2011 Salı

Soğanlı milföy tart










Benim gibi kavrulmuş soğanı seviyorsanız eminim ki bu kolay tartıda seversiniz. İçerisindeki tavuk eti lezzetini arttırıyor. İsteğinize bağlı sarımsak eklemeyebilirsiniz. Aslında milföy hamuru ile hazırlandığı için börek kategorisine alınabilecek bir lezzet…



 

Malzemeler:




  • 4 kare milföy hamuru


İç malzemesi için;




• 3 soğan

• 2 diş sarımsak

• 1 su bardağı haşlanmış(ya da sotelenmiş) tavuk eti

• Tuz



Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp bir tavaya alın ve çok az sıvıyağla kavurun.Dövülmüş sarımsakları ve tavuk etini de ilave edip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin ve ocaktan alıp soğutun.





Hazırlanması:




  • Öncelikle servis tabağı büyüklüğündeki yuvarlak bir kalıbı yağlayın.

  • Milföyleri yan yana getirip elinizle ya da merdaneyle kalıbınızın boyutlarında açıp kalıba yerleştirin.

  • Üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz iç harcınızı yayın.

  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

  • İsteğinize göre fırından almadan 5 dakika önce yarım su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder