Kermes için ne yapabileceğimi düşünürken aklıma herkesin beğendiği muhallebili kadayıf yapmak geldi. Servis kolaylığı olması ve sunumun daha dikkat çekmesi için de porsiyonluk olarak hazırladım. Aynı muhallebiyi kullanarak bir kısmını da vişne soslu hazırladım. Bence her ikisi de oldukça lezzetli ve şık oldular. Özellikle muhallebili kadayıf kızımın en sevdiği ve sık sık yapmamı istediği bir tatlı. Son olarak kermesten sonra okuma bayramı için de “yapar mısın” isteği aldı…
Vişne soslu muhallebi
Malzemeler:
- 1kg süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
Hazırlanması:
- Sütü, unu, nişastayı, şekeri, yumurtayı ve vanilyayı derin bir tencerenin içerisine alın ve karıştırın (öncesinde bu işlemi yaptığımızda özellikle nişasta sütün içerisinde çözülüyor ve pişme aşamasında topaklanma olmuyor).
- Malzemelerin hepsi birbirine karıştığında tencereyi ocağa alın ve sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alıp mikserle çırparak soğutun.
- Ben bu aşama da 3-4 yemek kaşığı toz kremşanti ekleyip çırptım.
Not; Mikserle çırparak soğuttuğumuzda daha pürüzsüz ve lezzetli bir muhallebimiz oluyor.
- Soğuttuğunuz muhallebiyi bardakların yarısına kadar doldurun ve üzerlerine buzdolabı poşeti sererek (kurumamaları için) buzdolabında iyice soğumaya bırakın.
- Soğuyan muhallebilerin üzerine vişne sosunu eşit şekilde paylaştırın.
- Üzerlerini istediğiniz şekilde süsleyerek soğuk servis edin.
Vişne sos
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı vişne suyu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı şeker
- Vişne suyunu, şekeri ve mısır nişastasını bir tencerenin içerisine alın ve nişasta vişne suyuna karışana kadar iyice karıştırın.
- Daha sonra ocağa alın ve topaklanmaması için karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tekrar karıştırarak ılınmasını sağlayın.
(fotoğraftakiler arasına çilek yerleştirdiğim vişne soslu muhallebiler)
Porsiyonluk muhallebili kadayıf
Burada hazırladığım tarifin aynısını uyguladım. Cam bir tepsi yerine bardaklara paylaştırdım. Muhallebi iyice soğusun diye bir gece önceden hazırlayıp, bardaklara paylaştırıp buzdolabında beklettim. Ertesi sabah kadayıfları kavurup soğuduktan sonra muhallebilerin üzerlerine paylaştırdım.
not:Bu nefis tatlıları Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 59'a ev sahipliği yapan Mutfaktan Sesler bloğuna gönderiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder