4 Mayıs 2010 Salı

Damat Boğan Kurabiyesi (Nişastalı Kurabiye)












Hafta sonu Birsen’in bizler için hazırladığı harika lezzetlerden bir tanesi bu nefis kurabiyelerdi.Çocukların ve annelerin en çok beğendiği bu kurabiyeler olunca sizlerle paylaşmak için fotoğrafını çekip, tarifini aldım:::))Arkadaşım isminin damat boğan kurabiyesi olduğunu söyledi, sanırım hanım susturan olarak ta biliniyor::))İsmiyle müsemma yerken konuşturmuyor gerçekten de, çayla birlikte tüketmeniz tavsiye edilir…







Malzemeler:




  • 2,5 su bardağı mısır nişastası

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 yumurta

  • 1 yemek kaşığı un

  • Yarım paket (125gr) tereyağı ya da margarin

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya























Hazırlanması:





  • Oda sıcaklığındaki yağı derin bir kabın içerisine alın.

  • Üzerine pudra şekerini ve yumurtayı ilave edip elinizle birbirine karışmasını sağlayın.

  • Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip hamur yoğurun.

  • İki eşit parçaya ayırın ve her parçayı rulo yapın.

  • Yaptığınız ruloları bıçakla küçük parçalar halinde kesin.

  •  Üzerlerine çatalla bastırarak şekil verin ve yağlı kâğıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye dizin.

  •  Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri çok fazla kızarmadan pişirin.







not:Çayın yanında ikram edebileceğiniz bu nefis kurabiye tarifini 59.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ev sahibesi Mutfaktan Sesler bloğuna gönderiyorum.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder