24 Mayıs 2010 Pazartesi

Tahinli közlenmiş patlıcan salatası








Hafta sonu, gazetenin  Cumartesi  ekinde Didem Şenol’un hazırladığı “Kızınız Defneyi Oğlumuz İskorpite…” isimli Ege mutfağından yöresel tatların tariflerinin verildiği bir yemek kitabından bahsedilmiş ve kitaptan birkaç tane de tarif paylaşılmıştı. En kolay yapılabilecek olan ve benim çok sevdiğim közlenmiş patlıcan salatasının tahinle birleşimini denemeye karar verdim.



Bulabilirsem denemek istediğim “ebegümecili lor böreği “ ve diğer tariflerin olduğu sayfayı da daha sonra denemek üzere tarif defterimin arasına sakladım. Sanırım gazetelerin hafta sonu eklerinde özellikle yemek tarifi ve yemekle ilgili olan bölümleri okumayı çok sevdiğimi söylememe gerek yoktur:::)) )





Tahinli közlenmiş patlıcan salatası



Malzemeler:




  • 8 adet bostan patlıcanı

  • 1 adet limon

  • 100 ml tahin

  • 3 gr kimyon

  • 3 diş sarımsak

  • 3 gr toz kırmızıbiber

  • Zeytinyağı


Hazırlanması:




  • Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup doğrayın ve bir kaba alın.

  • Kararmasın diye üzerine limon suyu gezdirin.

  •  Hafif ılıyan patlıcanlara tahini, dövülmüş sarımsağı, kimyon ve kırmızıbiberi ekleyip karıştırın.

  •  En son servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin.
















Bende öneriler; Ben ceviz ve kıyılmış maydanoz ile süsledim ve içerisine çok az dövülmüş ceviz ilave ettim.


Sarımsak kullanmadım.


Bizim evde kişi sayısı az olunca ölçüleri azaltıp iki adet patlıcan kullandım. Diğer malzemeleri göz kararı ekledim.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder