15 Mayıs 2010 Cumartesi

Lor peynirli cheesecake (peykek)












Lor peyniri ve süzme yoğurtla cheesecake (peykek) yapıldığını öğrendiğimden beri neredeyse her defasında bu şekilde yapıyorum. Benim gibi, bu haliyle peykek sevenler ve denemek isteyenler varsa tarif onlar için gelsin!



Bir de sevgili Zehra’nın konusunu “cheesecake” olarak belirlediği, benim sabırsızlıkla tarifleri beklediğim Yaman Etkinlikler için…







Malzemeler:








  • 1,5 su bardağı lor peyniri

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 paket vanilya

  • Yarım su barağı krema (ben süt kaymağı kullandım)

  • 2 yumurta

  • 2 yemek kaşığı nişasta




Tabanı için;






  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

  • 1 yemek kaşığı kakao

  • Kakaolu pandispanya kırıntısı


Hazırlanması:




  • En küçük boy kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kâğıt serin.

  •  Taban için verilen malzemeleri karıştırıp elinizle kalıbın alt kısmına yayın ve peynirli dolgu malzemesini hazırlayana kadar dondurucuda bekletin.

  • Derin bir kabın içerisinde lor peyniri, kaymak ve şekeri mikserle çırpın.

  •  Pürüzsüz bir kıvam alınca yumurtaları teker teker ilave edip çırpın.

  • En son vanilya ve nişastayı da ekleyip çırpın.

  •  Hazırladığınız karışımı dolapta beklettiğiniz kalıbın çerisine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

  • İsterseniz kek pişerken üzeri çatlamasın diye fırının içine küçük bir kase ile su koyabilirsiniz.

  •  Fırının içerisinde soğutup bir gece buzdolabında bekletin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder