Sevgili Seçil’in (Yeşil Kivi) bloğunda gördüğümden beri denemek istiyordum ve nihayet denedim. Farklı bir lezzet denemek isteyenler için uygun bir tatlı. Kızımın pek hoşuna gitmese de ben sevdim. Pudingli bisküvi tatlısının havuçlu muhallebili versiyonu da diyebiliriz. Seçil tarifi Tarif defteri forumundan almış. Teşekkürler shaneface ve yeşil kivi!
Malzemeler:
- 1 kg havuç
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 2 paket vanilya (1 paket kullandım)
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 limonun suyu
- Arasına dizmek için pötibör bisküvi
Hazırlanması:
- Havuçları soyun, iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın, haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın.
- Haşlama yaptığınız suyu (eksilmişse su ile 4 bardağa tamamlayın) diğer malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, havuç püresini de katıp 1–2 taşım kaynatıp ocaktan alın.
- Orta boy bir borcamı suyla ıslatın, bir kat bisküvi dizin ve üzerine muhallebi dökün. Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın.
- Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin (krem şanti, ceviz, fıstık v.b), dolapta dinlendirip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder