“Son bir aydır kaç defa yaptığımı hatırlamadığımı” söylersem sanırım salatanın lezzeti hakkında fikir vermiş olurum. Sık yapmamın tek nedeni kızımın tam anlamıyla bayılarak yemesi ve diğer bütün yemeklerin içerisinde ki bezelyeleri ayırarak usulca benim tabağıma koyuverdiği halde bu salatanın içerisindeki bezelyeleri hiç sesini çıkarmadan yemesi!
Yani bir anlamda benim için kızıma bezelye yedirebilmenin diğer adı; garnitürlü salata. Belki sizin çocuğunuzda bezelye yemeye başlar bellimi olur!
Malzemeler:
- 3 orta boy patates
- 2 orta boy havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 su bardağı salatalık turşusu
- Yarım su bardağı mayonez
- 1 su bardağına yakın yoğurt
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- Tuz
Hazırlanması:
- Patatesleri ve havuçları küp küp(küçük küpler halinde) doğrayıp bir tencereye alın.
- İçerisine bezelyeleri de ekleyip üzerlerini geçene kadar sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip haşlayın.
- Haşlanan malzemeleri bir süzgece alıp suyunu süzün ve soğutun.
- Derin bir kabın içerisine yoğurt, mayonez, küp doğranmış salatalık turşusu ve karabiberi alıp karıştırın ve soğuyan garnitürleri de ekleyerek karıştırın.
- İsteğinize göre tuz ilave ederek servis tabağına alın.
Bu salatayı yaparken beni düşündüren tek şey içerisine ekleyeceğim mayonezdi, onunda çözümünü evde kendim yaprak bulmuş oldum. Bundan da anlaşılacağı üzere bir sonra ki tarifimiz ev yapımı mayonez!
Bir de içerisinde kullandığım bezelyeler yazın dondurucuya koyduklarımdan, yoğurt evde kendi yaptığım yoğurt, turşu ise annemin yapıp getirdiklerinden. Şimdi bunları sizlere niye anlattığımı merak ediyorsunuz değil mi? Aslında uzun süredir sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum ama sevgili Handenur’un (Sarmaşık Eczanesi’nin) yazılarını okumaya başladığımdan beridir daha bir dikkat eder oldum hatta son zamanlarda kendimi evde ne kadar hazır ürün varsa içeriğini okurken buluyorum::))) .Bence siz de Handenur’un bloğuna uğrayın ve yazılarını okuyun.
Ben patates ve havuçları çiğken küp küp doğradıktan sonra haşlıyorum. Böylece dağılmıyorlar. Bezelye, havuç ve patateslerin hepsini birlikte haşlıyorum. Hiç bir sorun yaşamıyorum. Haşlama suyunu da süzdükten sonra atmayıp güzel bir çorba yapın.
Ve bu harik salatayı 51.porselen demlik çay saati etkinliğinin ev sahibi Japon Çekirdeği bloğuna gönderiyorum.
Son bir not daha, sanırım şimdiye kadar yazdığım en uzun yazı oldu:)))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder