Daha önce şurada paylaştığım çay sofrasından tariflerini
yazmak için oldukça geç kaldım biliyorum ama beğeneceğinizi düşündüğüm bir
tarifle başlayalım inşallah. Siz isteğinize göre kek kısmını kakaolu yapabilirsiniz,
eminim o haliyle de oldukça lezzetli olur.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı HATAP un
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın. Sıvıyağı
ve sütü ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyip yavaşça karıştırın. Kek
karışımını yağlanmış ya da yağlı kâğıt serilmiş büyük boy dikdörtgen borcama yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Pişen kekinizi soğutun.
Krema malzemesi:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı HATAP un
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
Süt, şeker, un ve yumurta sarısını tencereye alıp sürekli
karıştırarak muhallebi pişirin. Pişirdiğiniz kremayı ara sıra karıştırarak
soğutun.
Islatmak için; portakal suyu ya da süt
Hazırlanması:
- Kestiğiniz her bir kareyi ortadan ikiye bölün.
- Her iki parçayı da süt ya da
portakal suyu ile ıslatıp arasına soğutulmuş kremadan sürüp birleştirin. - Hindistancevizine
bulayıp servis tabağına alın. - Buzdolabında bekletip servis edin.
nedenle kalan diğer yarısını karelere bölmeden bütün olarak ortadan ikiye
ayırdım. Düz bir tepsiye ortadan ayırdığım kekin alt kısmını yerleştirip ıslattım.
Üzerine kremayı sürüp kalan diğer kek parçasını da yerleştirdim ve hafifçe
bastırdıktan sonra üst kısımda kalan kek parçasını da ıslattım.5 dakika kadar
bekleyip istediğim büyüklükte karelere kestim ve hindistan cevizine buladım. Bu
şekilde daha kolay ve pratik oldu. Bu şekilde
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder