27 Şubat 2014 Perşembe

Krema &puding dolgulu pasta

















 Arkadaşlarım için hazırladığım çay daveti menüsünü sizlerle
paylaşalı çok zaman geçti ama ben tarifleri henüz ekleyemedim. Çay sofrasından
ilk tarif benim çok sevdiğim bu harika pasta olsun. Sizlerin de beğeneceğinizi
düşündüğüm bol kremalı nefis bir lezzet. Bir defasında pastanın kremasını
irmikli olarak hazırladım ama çok fazla hoşuma gitmedi açıkçası. Denemek
isteyenler kendi muhallebi tarifleri ile de yapabilirler. Kalıp olarak ben
dolma biber oyacağını kullandım ve çok rahat oldu. Sizler elinizde olan
herhangi bir yuvarlak kalıp ile deneyebilirsiniz.


                                                            


Malzemeler:




  • 4 yumurta

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı süt

  • Yarım su bardağı sıvıyağ

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • 1 paket kabartma tozu

  • 2 su bardağı HATAP un










Kreması için:




  • 6 su bardağı süt

  • 1,5 su bardağı HATAP un

  • 1 yumurta sarısı

  • 1 su bardağı şeker







Bütün malzemeleri derin bir tencereye alıp sürekli
karıştırarak muhallebiyi hazırlayın.





Üzeri için 1 su bardağı soğuk süt ile 1 paket krem şantiyi
çırpın ve buzdolabında bekletin.



















Hazırlanması:




  • Yumurtayı ve şekeri mikserle iyice çırpın. 

  • Süt ve sıvıyağ
    ekleyip yavaşça karıştırın.

  •  Kakao, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin ve
    yavaş yavaş karıştırın. 

  • Yağlanmış dikdörtgen borcama kek hamurunu dökün ve eşit
    bir şekilde yayın. 

  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan
    temiz çıkana kadar pişirin.

  • Kekiniz piştiğinde ılınmasını bekleyin. 

  • Dolma biber oyacağı
    ya da herhangi başka bir yuvarlak kalıpla belirli mesafelerle delikler açın.

  • Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine eşit şekilde yayın.

  •  Muhallebi
    soğuyunca önceden hazırlayıp soğuttuğunuz kremşantiyi yayın ve buzdolabında
    bekletip soğuyunca servis edin.








Notlar:







  • İsterseniz keki yarım su bardağı süt yarım su bardağı
    portakal suyu ya da 1 su bardağı portakal suyu ile hazırlayabilirsiniz. Ben
    portakal aromalı halini de çok sevdim.

  • Krema malzemelerini kullandığınız kalıbın küçüklüğüne ya da
    büyüklüğüne göre azaltıp artırabilirsiniz, bizim ailede bol kremalı pastalar
    sevildiği için ben biraz fazla hazırlıyorum.

  • Verdiğim krema ölçülerini birçok pastada kullanıyorum, bazen
    yumurta sarısını eklemediğimde oluyor.Koyu kıvamlı bir muhallebi olduğu için
    pastayı keserken sorun çıkmıyor.

  •  İsteğe bağlı olarak
    en son ocağı kapatınca muhallebinin içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip
    karıştırabilirsiniz.  

  • Şeker miktarı isteğe bağlı olarak artırılabilir.













































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder