Arkadaşlarım için hazırladığım çay daveti menüsünü sizlerle
paylaşalı çok zaman geçti ama ben tarifleri henüz ekleyemedim. Çay sofrasından
ilk tarif benim çok sevdiğim bu harika pasta olsun. Sizlerin de beğeneceğinizi
düşündüğüm bol kremalı nefis bir lezzet. Bir defasında pastanın kremasını
irmikli olarak hazırladım ama çok fazla hoşuma gitmedi açıkçası. Denemek
isteyenler kendi muhallebi tarifleri ile de yapabilirler. Kalıp olarak ben
dolma biber oyacağını kullandım ve çok rahat oldu. Sizler elinizde olan
herhangi bir yuvarlak kalıp ile deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı HATAP un
Kreması için:
- 6 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı HATAP un
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
Bütün malzemeleri derin bir tencereye alıp sürekli
karıştırarak muhallebiyi hazırlayın.
Üzeri için 1 su bardağı soğuk süt ile 1 paket krem şantiyi
çırpın ve buzdolabında bekletin.
Hazırlanması:
- Yumurtayı ve şekeri mikserle iyice çırpın.
- Süt ve sıvıyağ
ekleyip yavaşça karıştırın. - Kakao, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin ve
yavaş yavaş karıştırın. - Yağlanmış dikdörtgen borcama kek hamurunu dökün ve eşit
bir şekilde yayın. - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan
temiz çıkana kadar pişirin. - Kekiniz piştiğinde ılınmasını bekleyin.
- Dolma biber oyacağı
ya da herhangi başka bir yuvarlak kalıpla belirli mesafelerle delikler açın. - Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine eşit şekilde yayın.
- Muhallebi
soğuyunca önceden hazırlayıp soğuttuğunuz kremşantiyi yayın ve buzdolabında
bekletip soğuyunca servis edin.
Notlar:
- İsterseniz keki yarım su bardağı süt yarım su bardağı
portakal suyu ya da 1 su bardağı portakal suyu ile hazırlayabilirsiniz. Ben
portakal aromalı halini de çok sevdim. - Krema malzemelerini kullandığınız kalıbın küçüklüğüne ya da
büyüklüğüne göre azaltıp artırabilirsiniz, bizim ailede bol kremalı pastalar
sevildiği için ben biraz fazla hazırlıyorum. - Verdiğim krema ölçülerini birçok pastada kullanıyorum, bazen
yumurta sarısını eklemediğimde oluyor.Koyu kıvamlı bir muhallebi olduğu için
pastayı keserken sorun çıkmıyor. - İsteğe bağlı olarak
en son ocağı kapatınca muhallebinin içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip
karıştırabilirsiniz. - Şeker miktarı isteğe bağlı olarak artırılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder