Görümcemin bayram için hazırladığı tatlılardan bir tanesi olan
bu nefis ruloları ben çok sevdim. Bayramda yoğunluktan fotoğraflayamamıştım ama
daha sonra görümcem tekrar yaptığın da fotoğrafını çekebildim. Bu defada
tarifini almayı unuttum hep. En son geçen hafta tarifi not ettim ve ancak
paylaşabiliyorum bu lezzeti sizlerle. Siz benim gibi arayı fazla uzatmayın ve
hemen deneyin, zira tarçın ve ceviz ikilisi harika bir tat veriyor benden
söylemesi.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
Su ve şekeri kaynatarak şerbetinizi hazırlayın ve soğutun.
Hazırlanması:
- Oda sıcaklığında ki tereyağını derin bir kabın içerisine alın.
- İçerisine yumurta ve şekeri ilave edip karıştırın.
- Yoğurt ve sıvıyağı da ilave
edip karıştırın. - Kabartma tozu ve aldı kadar un ilavesi ile hamur yoğurun.
- Hamuru
2 eşit parçaya ayırın. - Ayırdığınız parçalardan ilkini merdane yardımı ile açın.
- Açtığınız hamurun üzerine iç malzemelerinde ki sıvıyağın yarısını gezdirin,
tarçının ve dövülmüş cevizin yarısını da serpin. - İç malzemesi serptiğiniz
hamuru rulo olarak sarın. - Keskin bir bıçak yardımıyla 1cm genişliğinde dilimleyin.
- Kestiğiniz dilimleri avucunuzun içerisinde çok az bastırarak düzleştirin.
- Yağlanmış
fırın tepsisine dizin. - Ayırdığınız diğer hamur parçasına da aynı işlemleri
uygulayıp 180 derece fırında pişirin. - Tatlınız sıcakken önceden hazırlayıp
soğuttuğunuz şerbeti gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder