3 Aralık 2013 Salı

Sucuk köfte & Sucuk içli köfte














Sucuğun kurumasını bekleyene kadar sabredemeyen minikler
için çok kısa sürede yapılabilen bir köfte tarifi var sırada. Köfte olarak
tüketmek istemezseniz kıyma kavurur gibi kavurup üzerine yumurta kırarsanız
sucuğa daha yakın hale getirmiş olursunuz. Ben sucuk yapmak için hazırladığım
malzemenin bir kısmını bu şekilde pişirdim, çocukların beğendiği bir lezzet
ortaya çıkmış oldu. Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilir,
istediklerinizi kullanabilirsiniz…





Malzemeler:




  • 1 kg
    orta yağlı kıyma (iki defa çekilmiş)

  • 7–8 diş sarımsak

  • 3 yemek kaşığı toz kırmızıbiber

  • 1 yemek kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı kimyon

  • 1 çay kaşığı yenibahar

  • Tuz





 Not: Ayrıca damak
tadınıza göre çok az miktarlarda toz tarçın, zencefil, kişniş ve çemen
kullanabilirsiniz.





Hazırlanması:




  • Kıymayı derin bir kaba alıp üzerine dövülmüş sarımsak, tuz,
    toz kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve yenibaharı ilave edip iyice yoğurun. 

  • Bir
    gece ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletin (vaktiniz yoksa çok kısa bir süre
    bekleterek pişirebilirsiniz). 

  • Ertesi gün tekrar yoğurup köfte şekli verin. 

  • Çok
    az sıvıyağ ile yağlanmış tavada arkalı önlü pişirin. 

  • Kıymanızın yağı yeterli
    gelmezse kızartma aşamasında biraz daha sıvıyağ ilavesi yapabilirsiniz.


























































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder