16 Mayıs 2013 Perşembe

Düdüklü tencerede bulgur pilavı













Birkaç yıl önce arkadaşım Ayla bahsetmişti düdüklü tencerede pirinç
pilavı pişirdiğinden. Arkadaşımın tarifiyle ben de denemeler yaptım ama bir
türlü fotoğraflayamadım haliyle de tarifini de veremedim sizlere. Bulgur pilavı
pişirecekken son anda düdüklüde neden olmasın diyerek arkadaşımın yöntemiyle
denedim bu defa. Ve sonuç memnun edince fotoğraflayıp sizlerle paylaşmak
istedim.15 dakika gibi kısa bir sürede nefis bir bulgur pilavımız oldu.







Hayırlara vesile olmasını temenni ettiğim Regaib kandiliniz mübarek
olsun, dualarda buluşabilmek ümidiyle…






 Malzemeler:




  • 2 su bardağı pilavlık bulgur

  • 2 su bardağı sıcak su

  • 2 orta boy kuru soğan

  • 1 adet yeşilbiber

  • 2 adet domates

  • 1 tatlı kaşı biber salçası

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • Tuz





 Hazırlanması:




  •  Soğanı ve yeşilbiberi yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. 

  • Doğranmış
    domates ve salçaları da ilave edip tekrar kavurun. (Ben bu aşamada 2–3 yemek kaşığı
    önceden kavrulmuş kıyma ilave ettim. Siz kavrulmamış kıyma ilave edecekseniz
    ilk önce kıymayı ve soğanı kavurup diğer işlemlere aynı sırayla devam edin)

  • Yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru, tuzunu ve en son sıcak
    suyu ilave edip karıştırın.

  •  Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp düdüklü tencerenin
    kapağını kapatın ve kısık ateşte 12–15 dakika kadar pişirin. 

  • Bir kaç dakika dinlendirip,
    sıcak olarak servis edin.








Not; ben kavrulmuş kıyma kullandım, siz kullanmayabilirsiniz
ya da önce kıyma ve soğanı kavurup daha sonra sırasıyla diğer işlemleri takip
edebilirsiniz.


Tencerenin kapağını kapadıktan sonra kısık ateşte12 dakika pişirip,
ocağı kapattım. Kapağı kapalı olarak birkaç dakika dinlendirip, servis ettim. Siz
süreyi düdüklü tencerenizin pişirme özelliğine/çabukluğuna göre kısaltıp,
uzatabilirsiniz.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder