7 Mayıs 2013 Salı

Çikolatalı fındıklar (çikolata kaplamalı fındık)

















Uzun zamandır yeni fotoğraf
ve tarif bekleyen, benim bile bloğu günlerce açamadığım dönemlerde, bıkmadan
yeni bir şeyler var mı diye ziyaret edip yalnız bırakmayan okuyucularım için
gelsin bugün ki lezzetimiz… Evde kavrulmuş fındığınız ve çikolatanız varsa çok kısa
sürede yapabileceğiniz bir tarif. Kavrulmuş fındığım yok ama kabuklu fındık var
nasıl kavuracağım diyorsanız daha önce sizler için burada anlatmıştım. Çayın ya
da kahvenin yanında ikram edebileceğiniz, büyük küçük herkesin çok seveceği aynı
zamanda dışarıda satılan hazır yiyeceklere daha sağlıklı bir alternatif.





Malzemeler:




  • Kavrulmuş fındık

  • Bitter çikolata










Hazırlanması:







  • Çikolatanızı küçük parçalara
    ayırıp ısıya dayanıklı cam bir kâsenin içerisine alın.

  • Yarısına kadar su
    doldurduğunuz küçük bir cezve, tencere ya da çaydanlığın üzerine yerleştirip
    ocağı açın. 

  • Su kaynamaya başlayınca ocağı kısın. 

  • Kaynayan suyun sıcaklığı ile
    çikolatalar bir süre sonra erimeye başlayacaklar.(bu yönteme benmari usulü
    eritme yöntemi deniyor). 

  • Eriyen çikolatanın içerisine fındıkları atıp çatal
    yardımıyla alt üst ederek her yerine çikolatanın bulanmasını sağlayın. 

  • Daha
    sonra çatal yardımıyla fazla çikolatasını süzerek fındıkları yağlı kâğıt üzerine
    alın ve çikolatalar donduğunda servis edin.










Notlar:


Havalar ısındığı için
çikolatalar çabuk donmazsa dolapta bekletebilirsiniz.


Ben bitter çikolata kullandım
ama evde kalmış farklı parça çikolatalarınızı da kullanabilirsiniz.


Aynı yöntemi uygulayarak
çikolatalı fıstık, badem vs. birçok çeşit elde edebilirsiniz.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder