Yaz tatilinde İstanbul’a gittiğimde canım arkadaşım Birsen’le yaklaşık on yıl aradan sonra görüşme imkânı yakaladım. Benim her gittiğimde zamanım kısıtlı ve çok yoğun geçince bir türlü görüşemiyorduk. Nasıl geçtiğini anlamadığım harika birkaç saat geçirdim. Arkadaşım beni gülen gözlerle karşılayınca bir kez daha anladım ki “gözden ırak olmak gönülden de ırak olmak anlamına “gelmiyor, arada onlarca mesafe de olsa dostluklar hep baki kalıyor…
Birsenciğim benim ve kızlarım için harika lezzetler hazırlamıştı. Bunlardan bir tanesi de yoğurtlu erişte salatasıydı. Ben çok beğendiğim için burada sizlerle de paylaşmak istedim.
Yoğurtlu erişte salatası
Aslında arkadaşımdan tarifi almayı unutmuşum, bu nedenle de ölçü vermeyip göz kararı yazacağım. Ama ölçü olmadan da yapabileceğiniz ve mutlaka denemenizi tavsiye ettiğim bir lezzet. Malzeme listesi de hiç abartılı değil onlarca faklı malzeme kullanmanıza gerek kalmadan da oldukça lezzetli bir salata hazırlayabileceğinizin kanıtı::))) Hatta son dakika gelen misafirlerinize çayın yanında ikram edebilirsiniz.
Malzemeler:
- Erişte
- Yoğurt
- Tuz
Üzeri için kırmızıbiberli sos
Hazırlanması:
- Eriştelerinizi haşlayın ve suyunu süzdürüp soğumaya bırakın.
- Koyu kıvamlı yoğurt ilave ederek karıştırın ve servis tabağına alın.
- Üzerine isteğinize göre kırmızı pul biberli yağ gezdirin.
- Yoğurt miktarı damak zevkinize kalmış ama çok sulu olmamasına dikkat edin. Mayonez de ilave edebilirsiniz.
- Sodalı börek
- Biber dolması
- Kavala kurabiye
- Yağlı gevrek
- Ağlayan pasta (fotoğrafını çekmeyi unuttuğum)
- Son karedekiler ise canım arkadaşımın hediyeleri::)))
Canım dostum, arkadaşım on yıl aradan sonra gözlerindeki ışıltının ve sıcaklığın hala aynı olduğunu görmek nasıl mutlu etti bilemezsin… Harika ev sahipliğin ve bu güzellikler için teşekkürler…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder