Bloğumun arşivine göz attığımda Çorum’un yöresel sayılabilecek yemeklerini yazmadığımı fark ettim. Bunlardan bir tanesi de özellikle ramazan ayında ve daha çok Kargı ilçesinde yapılan bir yemek olan Patatesli Mıhlama. Karadeniz’in meşhur mıhlaması(muhlama) ile hiçbir benzerliği olmadığını da baştan söyleyeyim. Bir de çocukların çok seveceğini düşündüğüm bir lezzet zira bizim evde ki minikler bayılıyor…
Malzemeler:
- 2 orta boy patates
- 2 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı kıyma
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı sıcak su
- Tuz
Hazırlanması:
- Kıymayı sıvıyağda kavurun.
- Patates ve soğanları küp doğrayın ve kıymaya ilave edin.
- Ara sıra karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Patatesler yarı kıvamda pişince yarım su bardağı kadar sıcak su ilave edin ve tavanın ağzını kapatarak kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Suyunu çekmesine yakın yumurtaları kırın ve kapağını kapatarak tamamen suyunu çekmesini sağlayın.
- İsteğe göre kıyılmış maydanoz ilavesi ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder