15 Kasım 2011 Salı

Kolay pizza & Tencere Pizzası
















Geçen haftalarda (sitede birçok güzel tarifi ve harika sofra fotoğrafları bulunan) arkadaşım Elmas’la,  buraya bizden sonra taşınan başka bir arkadaşımızı ziyarete gittiğimizde ev sahibi harika bir şekerpare ve tuzlu simit yapmıştı. Onların tariflerini alırken söz tencere kekinden açılınca ev sahibi kendisinin de tencere pizzası yaptığından bahsetti. Çok kolay ve pratik olduğunu söyleyince tarifi aldım ve hatta ertesi gün kahvaltıya denedim. Sonrasında da çocuklar tarafından çok sevilince sıkça yapar oldum. Bu sabah tekrar yapmışken tarifi sizlerle de paylaşmak istedim… Tarif için teşekkürler Asiye.




















Bu tarifi Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay, Kahve Bahane" etkinliğinin 14 KASIM–28 KASIM tarihleri arasında ki ev sahibi Çaçaron blog’a gönderiyor, kolaylıklar diliyorum.




Malzemeler:






  • 1 yumurta

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

  • Yarım paket kabartma tozu

  • 4 kahve fincanı un

  • Tuz


Üst malzemesi için;




  • 3–4 sosis

  • Yarım çay kaşığı kekik

  • 1 yemek kaşığı ketçap















Hazırlanması:








  • Bütün malzemeleri derin bir kabın içerisinde karıştırın ve hamur yoğurun.

  • Hamuru merdane ya da oklava ile en büyük boy teflon tavanızın ya da tencerenizin boyutunda açın.

  • Tavaya yerleştirin.

  •  Üzerine ketçap sürün ve kekik serpin.

  • İstediğiniz malzemelerden ilave edip kapağını kapatın ve ocağınızın en büyük gözünde kısık ateşte 10 dakika pişirin.

  • 10 dakikanın sonunda ocağı kapatın ve kaşar peyniri rendesi serpin kapağı tekrar kapatıp peynirlerin erimesini sağlayın.


Benden notlar; ben malzeme olarak sosis kullandım. Hamur çabuk piştiği için sosisleri daha önceden çok az sıvıyağla ayrı bir tavada soteledim. Tarifi aldığım arkadaşım mantarlı yaptığında da mantarları öncesinden soteliyormuş. Tencere y a da tavanızın en büyük boy olması gerekiyor. Küçük tava kullanacaksanız hamuru ikiye bölün ve iki ayrı tencerede pişirin. Tencere küçük olup hamur kalın gelirse içi tam olarak pişmeyebiliyor. Pişirirken 10 dakikayı geçirmeyin hamurun alt kısmı yanabiliyor.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder