Uzun süredir yaptığım hatta fotoğraflarını bile çektiğim bir salata ama tam ölçüleri not almayı her defasında unutunca yayınlamak kısmet olmadı. Hafta sonu menüsüne son anda dâhil edilip ölçüler not alınınca bir de fotoğrafları da yenilenince sizlerle paylaşmak istedim… Biliyorum patlıcan mevsimi değil ve her şey zamanında kullanılmalı bu nedenle patlıcan ve biberlerin yazın közlenip dondurucuya koyulanlardan olduğunu da belirtmek istiyorum.
Malzemeler:
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 1 adet közlenmiş kırmızıbiber
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım limonun suyu
- 3 yemek kaşığı koyu kıvamlı yoğurt
- Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz
- Tuz
Hazırlanması:
- Közlenmiş patlıcan ve biberin kabuklarını soyup kararmaması için üzerine limon suyu gezdirin. İ
- Doğrayıp derin bir kabın içerisine alın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.
- Üzerini maydanoz ve ceviz ile süsleyin.
Benden notlar;
- Ben daha önce yaptıklarımda mayonezde kullanıyordum bu defa kullanmadım.
- İçerisine çok az doğranmış maydanoz da kullanabilirsiniz.
- İsteğe göre limon suyu ve sirke fazlalaştırılabilir. Ama sirke kesinlikle olmalı çok yakışıyor.
- Patlıcan ve biberleri yazın közleyip kabuklarını soyup hemen buzdolabı poşetlerinde dondurucuya kaldırıyorum ve salatalarda kullanmak için tamamen çözülmesini beklemeden doğrayıp kullanıyorum. Oda sıcaklığında çok az bekleyip buzu tamamen çözülmediği için de doğraması çok kolay oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder