7 Mart 2010 Pazar

Humus


Uzun süredir denemek istediğim bu yöresel lezzeti geçen hafta sonu gelen misafirlerim için hazırladım. Dondurucuda haşlanmış nohutlarım olunca yapımı birkaç dakikamı alan pratik bir lezzet oldu. Ama yanına ev yapımı tazecik lavaş (buradan da anlaşılacağı üzere bir sonraki tarifimiz ev yapımı lavaş olacak::)))) ya da harika bir kübban ekmekle daha lezzetli olur düşüncesindeyim. Bir dahaki sefere böyle deneyeceğim…


Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4-5 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 adet limon
  • 1-2 yemek kaşığı su

Hazırlanması:

  • Nohutların kabuklarını soyun (ben soymadan kullandım).
  • Rondo’nun içerisine nohutları sarımsağı ve limon suyunu alın ve püre haline getirin.
  • Bu aşamada iyice püre olmasına dikkat edin.
  • Limon suyu ve tahin ilave edin. İsteğe göre tuz ve çok az su ekleyip karıştırarak servis tabağına alın ve üzerini kırmızı pul biber, zeytinyağı ve ince doğranmış maydanozla süsleyin.
  • Süslemede turşu ve domates dilimleri de kullanabilirsiniz.



Benden notlar;

  • Nohutları sarımsak ile birlikte havanda ezebilirsiniz ama ben kolaylık olması için teknolojinin nimetlerinden faydalandım::)))
  • Nohutların kabukları soyulur ama ben soymadan kullandım ve hiç belli olmadı.
  • 2 diş sarımsak bana fazla geldi, siz damak tadınıza göre az ya da daha fazla kullanabilirsiniz.
  • Çok fazla tahin kullanmak istemediğim için kıvamını ayarlarken su kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder