28 Aralık 2009 Pazartesi

Közlenmiş Patlıcan Çorbası













Malzemeler:




  • 2 adet közlenmiş patlıcan

  • 1 su bardağı süt

  • 1 diş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı un

  • Tuz

  • 5 su bardağı sıcak su


Hazırlanması:




  • Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun.

  •  Patlıcanları rondonun içerisine alın ve üzerine süt, un, sarımsak ilave edip püre haline getirin.

  •  Püre haline getirdiğiniz karışımı bir tencereye alın ve üzerine istediğiniz kıvama gelene kadar kaynamış su ilave edin (ben 5 su bardağı sıcak su kullandım).

  • Çorbayı bir taşım kaynattıktan sonra tuzunu ilave edip üzerine sıvıyağ ve pul biber kızdırıp dökün.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder