6 Aralık 2009 Pazar

Çikolatalı Sütlü Kek









Bayram sonrasında bir et yemeği tarifi ile başlamayı düşünüyordum aslında ama dün yaptığım yukarıdaki kek uzun zamandır bizim evde en beğenilen ve hemen tüketilen kek unvanını eline alınca tarifini vermeden olmaz deyip yayınlamaya karar verdim. Bu kekin bir diğer özelliği de (kızımın okul çıkışına yetiştirebilmek adına ) kek pişirmenin püf noktalarının başında sayılan “bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı! “ kuralını bozup malzemeleri dolaptan çıkar çıkmaz kullanmam oldu. Buna rağmen yumuşacık ve gayet güzel kabaran bir kekimiz oldu...



Malzemeler:


  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 1 su bardağı süt

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 3 su bardağı un

  • 1 su bardağı kadar (ince doğranmış) çikolata




Hazırlanması:




  • Yumurta ve şekeri çırpın.

  • İçerisine sıvıyağ ve sütü ekleyip tekrar çırpın.

  • 2,5 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı birlikte eleyip tekrar mikserin en düşük ayarında çırpın.

  • Kalan yarım bardak unu ve doğranmış çikolatayı bir kâsede karıştırıp kek harcının içerisine karıştırın ve sıvıyağ ile yağlanmış kek kalıbına dökün.

  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder